Ειδήσεις

"Η Κύπρος να δυναμώσει μέσα από την επίτευξη μίας συμφωνίας"

Με τον Προέδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα ο Σταύρος Θεοδωράκης στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα ο Κύπριος ηγέτης.

Η συζήτηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και αφορούσε τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο και την Ελλάδα, ενώ οι δύο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τρίτη με αφορμή την τριήμερη επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στην Κύπρο. Μετά το τέλος της συνάντηση ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε:

«Η γνωριμία μου με τον πρόεδρο της Κύπρου κρατάει από την εποχή που ήμουν δημοσιογράφος. Εκτιμούσα πάντοτε τον ρεαλισμό του και το Ευρωπαϊκό πνεύμα του, και αυτό είναι το σημείο συνάντησης. Το Ποτάμι ως κόμμα Ευρωπαϊκών αρχών και αξιών και ως ρεαλιστική δύναμη θέλει να συζητά και εκτιμά τους ανθρώπους που έχουν αντίστοιχα χαρίσματα», είπε.

Συνέχισε τονίζοντας πως «ο Πρόεδρος μας ενημέρωσε για το Κυπριακό, και εμείς από την πλευρά μας τον ενημερώσαμε για όσες πληροφορίες έχουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για όσα μπορούν να συμβούν και είναι να συμβούν για την Ευρώπη. Όπως γνωρίζετε ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη Τρίτη καθώς πηγαίνω στην Κύπρο μετά από επίσημη πρόσκλησή του, όπου θα έχω τη δυνατότητα να δω ξανά και τον Πρόεδρο και όλους τους αρχηγούς όλων των πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου στη Μεγαλόνησο».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από όσα γνωρίζετε όπως είπατε για το θέμα των τριμερών συναντήσεων Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, και Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου, ο κ. Θεοδωράκης είπε «δεν αντιλήφθηκα ότι υπάρχουν πιέσεις και νομίζω ότι υπάρχει μία συνεργασία με την Ευρωπαϊκή πλευρά. Ο Πρόεδρος βέβαια μας ζήτησε να τον στηρίξουμε στη Σοσιαλιστική ομάδα στην οποία ανήκουμε αλλά και στους ανθρώπους που έχουμε μία επαφή, όπως με τους φιλελεύθερους και άλλες δυνάμεις με τις οποίες έχουμε επαφές στην Ευρώπη. Δεν έχω αντιληφθεί όμως ότι υπάρχει κάποια ιδιαίτερη πίεση απλώς πρέπει να συντονιστούμε και να συνεργαστούμε για να έχουμε και στην Ευρώπη τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Σχόλια