Ειδήσεις

Τα κακώς κείμενα με τα μάτια των ξεναγών (video)

Τα κακώς κείμενα αλλά και οι διορθωτικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης επιχειρεί να αναδείξει το σημερινό φωτογραφικό ρεπορτάζ του portal neakriti.gr, με τη σημαντική βοήθεια του ξεναγού Βαγγέλη Παπανικολάου. Στα πλαίσια της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" άνοιξε ο φάκελος της δημοσιογραφικής έρευνας σε χώρους υψηλής επισκεψιμότητας στην Κρήτη.

Μέσα από μία σύσκεψη στις 30 Μαρτίου 2015 και συμμετείχαν ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού κ. Βαμιεδάκης από τη Περιφέρεια Κρήτης, ο δήμαρχος Ηρακλείου, αντιδήμαρχοι, αστυνομικές Αρχές, αντιπρόσωποι της εφορείας αρχαιοτήτων Λασιθίου και επιχειρηματίες τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν πολύ τους αρχαιολογικούς χώρους με την έλλειψη υποδομών για μια ακόμη χρονιά να κάνει το αρνητικό της θαύμα.

Μάλιστα σύμφωνα με τους ξεναγούς έχουμε καλά νέα από την Ελούντα, με την αλλαγή του δημάρχου Αγ. Νικολάου και του προέδρου και των νέων εκλεγμένων της Ελούντας, έγινε συνάντηση και με επιχειρηματίες της περιοχής τον Ιανουάριο στην Ελούντα, όπου συζήτησαν όλοι μαζί τα προβλήματα στα οποία βρέθηκαν λύσεις για να γίνει ακόμα ασφαλέστερη και καλύτερη η εξυπηρέτηση των τουριστών.

Έχουν γίνει ήδη βελτιώσεις και αλλαγές και να σημειώσουμε ότι οι περισσότερες αλλαγές έχουν πληρωθεί από τους καταστηματάρχες της Ελούντας με τα δεδομένα προβλήματα πληρωμής του επίσημου κράτους. Η πρωτοβουλία τους είναι αξιέπαινη.

Τα προβλήματα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού εστιάζονται κυρίως στην κυκλοφοριακή κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή σε ώρες αιχμής.

Μεγάλο το κυκλοφοριακό πρόβλημα και στο αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου όπου τα σταθμευμένα πούλμαν στον αύλιο χώρο αλλά και το στη λεωφόρο Δημοκρατίας προκαλούν το απόλυτο έμφραγμα.

Πολλά τα προβλήματα με την μετακίνηση των ΑΜΕΑ και στην Ιερά Μονή Αρκαδίου που τα τελευταία χρόνια βλέπει τους επισκέπτες να αυξάνονται κατακόρυφα.

Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια