default-image

Αφήνουν στον αέρα τους λογοθεραπευτές

Κρήτη
Αφήνουν στον αέρα τους λογοθεραπευτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον αέρα αφήνει μία νέα απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας λογοθεραπευτές που δεν έχουν πτυχίο από ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Η Μαρία Ρουσοχατζάκη, απόφοιτη του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, έχοντας μεταπτυχιακό λογοθεραπείας στη Βοστώνη, με χιλιάδες εισηγήσεις και συγγραφικά πονήματα στο βιογραφικό της, είναι υποχρεωμένη να βγει εκτός αγοράς εργασίας, σύμφωνα με το νόμο, όπως εξηγεί η ίδια στο neakriti.gr.

Στην ίδια μοίρα χιλιάδες ακόμη λογοθεραπευτές ανά την Ελλάδα που ξεκίνησαν να εργάζονται πριν το 1996, οπότε και το πρώτο ΤΕΙ Λογοθεραπείας ιδρύθηκε στην Ελλάδα. Μετέωροι έχοντας να αντιμετωπίσουν τη γραφειοκρατία του ελληνικού κράτους αλλά και τη νομοθετική ασυνεννοησία.

Η νέα αυτή απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ξανθού, έρχεται να αποκαταστήσει το θέμα, ωστόσο μέχρι να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, οι λογοθεραπευτές που δεν έχουν πτυχίο ελληνικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, εξακολουθούν να μένουν στο κενό. Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η ψυχολογία των παιδιών που πρέπει να αλλάξουν το λογοθεραπευτή με τον οποίο έχουν δεθεί μετά από χρόνια παρακολούθησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News