Ειδήσεις

Η Ισραηλινή ιατρική ελίτ έρχεται στην Κρήτη

Ισραηλινή επιστημονική απόβαση στην Κρήτη θέτει σε συναγερμό τις Αρχές του νησιού που λαμβάνουν μέτρα για να καλύψουν την ασφάλεια 400 διακεκριμένων επιστημόνων από το Ισραήλ που θα λάβουν μέρος στο πρώτο Ελληνοϊσραηλινό Συνέδριο Γαστρεντερολογίας που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και θα φιλοξενηθεί στην Κρήτη από τις 30 Απριλίου έως και τις 2 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr η Ισραηλινή Ιατρική κοινότητα μέσω της Πρεσβείας της στην Ελλάδα και σε συνεννόηση με την Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρία, ζήτησε επισταμένως η διεξαγωγή του συνεδρίου να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, παρά το γεγονός ότι εξετάσθηκαν και άλλες περιοχές όπως η Αθήνα, η Χαλκιδική, η Ρόδος και η Κέρκυρα.

Η επιμονή στην Κρήτη έγκειται στο γεγονός ότι οι Αρχές στο νησί με αφορμή τα κύματα Ισραηλινών τουριστών έχουν ανταποκριθεί πλήρως στα υψηλά στάνταρντ ασφαλείας που θέτουν οι ίδιοι οι Ισραηλινοί για να επισκεφθούν για οποιοδήποτε λόγο άλλες χώρες.

Οι εργασίες τους Ελληνοϊσραηλινού Γαστρεντερολογικού Συνεδρίου θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο "Atlantica Sensatori" της Χερσονήσου και θα συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς 100 κορυφαίοι επιστήμονες από το συγκεκριμένο τομέα της Ιατρικής.

Πρόεδρος του συνεδρίου, με την ιδιότητα του πρόεδρου της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρίας είναι ο Γρηγόρης Πασπάτης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ομιλητών θα βρίσκεται και η βραβευμένη με το Νόμπελ Χημείας το 2009 Αda Yonat, επιβεβαιώνοντας το υψηλό επιστημονικό επίπεδο ομιλητών και συμμετεχόντων στο συνέδριο.

Xρήστος Κώνστας

Σχόλια