default-image

«Κίνδυνος να χαθούν για την χώρα μας 300 εκατ. ευρώ»

Οικονομία
«Κίνδυνος να χαθούν για την χώρα μας 300 εκατ. ευρώ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πρέπει να μπει ένα τέλος στο σκάνδαλο της ΚτΠ ΑΕ. Εμείς και οι πελάτες μας περάσαμε δύο πολύ δύσκολα χρόνια, με συνεχείς αναβολές και εκβιασμούς που θα πρέπει να τελειώσουν. Είναι κρίμα για την πατρίδα μας, να χάνει συνεχώς εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από Ευρωπαϊκά προγράμματα, επειδή κάποιοι κοιτούν το προσωπικό τους και μόνο συμφέρον, δυσκολεύοντας την εκταμίευση χρημάτων, προκειμένου να έχουν προσωπικό όφελος. Και φυσικά δεν φταίνε σε τίποτα οι εταιρείες και οι επιχειρηματίες που περιμένουν και δεν παίρνουν χρήματα που δικαιούνται και που πολλές φορές έχουν ήδη επενδύσει !».

Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρει ο εκπρόσωπος της European Infosystems κ. Δημήτρης Γαλακτόπουλος, μιλώντας για την υπόθεση - σκάνδαλο με την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ), στην σημερινή Συνέντευξη Τύπου, η οποία θα λυθεί πλέον μέσω της δικαιοσύνης και της Πολιτικής Ηγεσίας, μετά την μηνυτήρια αναφορά του στον Εισαγγελέα.

«Υπάρχουν πρόσωπα που πολέμησαν την εταιρία μας και τους πελάτες μας, με σκοπό -όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια- να έχουν προσωπικό οικονομικό κέρδος. Εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ ειδική μεταχείριση. Το μόνο που διεκδικούμε και γιατί όχι, απαιτούμε, είναι ίση μεταχείριση. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι με απλές καταγγελίες για υπόνοιες προβλημάτων κάποιων από τους πελάτες μας  μπόρεσαν να μπλοκάρουν εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεων. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι οι πρώτοι 150 φάκελοι πελατών μας ήταν σωστοί και καθαροί και ξαφνικά οι υπόλοιποι 35- είναι προβληματικοί».

Και ο Δημήτρης Γαλακτόπουλος κατέληξε:

«Είναι ολοφάνερο ότι αυτό που ενόχλησε είναι το ότι είχαμε πολλούς πελάτες στα συγκεκριμένα προγράμματα και κάποιοι σκέφτηκαν ότι μπορούσαν να μας εκβιάσουν. Έστειλαν λοιπόν τις υποθέσεις μας στο ΣΔΟΕ χωρίς κανένα απολύτως στοιχεία, απλά και μόνο για να μας μπλοκάρουν, να μας πιέσουν για να υποκύψουμε στις απαιτήσεις τους. Το ΣΔΟΕ πρέπει να κάνει την δουλειά του, αλλά εκεί που υπάρχει αντικείμενο. Τι φταίνε 350 και πλέον εταιρίες μας να μην πληρώνονται εδώ και δύο χρόνια τα χρήματα που δικαιούντα ;

Ενδεικτικό του θέματος είναι το γεγονός ότι ακόμα και Διεύθυνση Κρατικών Επιχορηγήσεων, το Αρμόδιο Όργανο Ελέγχου της ίδιας της ΚτΠ, μέχρι και τον περασμένο Ιανουάριο δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για το ΣΔΟΕ, αναφέροντας μάλιστα στη εισήγησή της ότι αυτή η αντιμετώπιση αποτελεί "διακριτική μεταχείριση".

Επίσης ενδεικτικός είναι και ο τρόπος που ενώ θεωρητικά ξεμπλόκαραν στις 13 Νοεμβρίου 2014 τις υποθέσεις που εκκρεμούσαν, κάνοντας άρση της αναστολής πληρωμών, στις δικές μας ειδικά υποθέσεις άφησαν ένα παράθυρο ανοιχτό αναφέροντας στο σχετικό έγγραφο ότι "θα εξετάζονται κατά περίπτωση". Και ακολούθησε δύο μόλις μέρες μετά η απαίτηση μίζας 5% για να δρομολογηθούν!»

Μια υπόθεση που ταλαιπωρεί εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, με συνεχείς καθυστερήσεις και αναβολές, περισσότερες από 350 εταιρίες.

Μια υπόθεση που ξεκίνησε με απλές αναβολές και καθυστερήσεις και συνεχίσθηκε με στοχοποίηση συγκεκριμένων δικαιούχων επειδή… εκπροσωπούντο από την εταιρία European Infosystems !

Μια υπόθεση που από τον περασμένο Δεκέμβριο εξελίχθηκε σε ξεκάθαρο εκβιασμό και απαίτηση μίζας, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι επιδοτήσεις και να δοθούν εντελές πληρωμής.

Η όλη υπόθεση είχε φθάσει πια στο απροχώρητο, η πίεση όλων ήταν φυσιολογική και μετά τον ξεκάθαρο και απροκάλυπτο εκβιασμό οι κινήσεις και διαδικασίες ήταν πια επιβεβλημένες:

  • Στάλθηκε επιστολή - καταγγελία προς τον κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης
  • Έγινε μηνυτήρια αναφορά (σ.σ. του Δημήτρη Γαλακτόπουλου), εκπροσώπου της εταιρείας ''European Infosystems'' που κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών,  ζητώντας την ποινική δίωξη και τιμωρία των υπευθύνων.  

«Τώρα περιμένουμε την Δικαιοσύνη και την Πολιτική Ηγεσία να κάνει την δουλειά της και οι εταιρίες που εκπροσωπούμε να βγουν απ' αυτήν την ομηρία, παίρνοντας τα χρήματα που δικαιούνται», κατέληξε ο κ. Γαλακτόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News