default-image

Για 4η χρονιά "Let’s Do It Greece- Heraklion!"

Ηράκλειο
Για 4η χρονιά "Let’s Do It Greece- Heraklion!"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου φιλοξενείται στο Ηράκλειο την Κυριακή 19 Απριλίου, για τέταρτη συνεχή χρονιά η διεθνής εθελοντική καμπάνια Let's Do It. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το Let's Do It Greece είναι μία από τις μεγαλύτερες και ταχέως αναπτυσσόμενες εθελοντικές καμπάνιες, που καταφέρνει να συντονίσει πολλές εθελοντικές ομάδες ανά την Ελλάδα για να πραγματοποιήσουν δράσεις προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εθελοντικής δράσης «σκοπός της καμπάνιας δεν είναι απλά να καθαρίσουμε όλη την Ελλάδα μέσα σε μία ημέρα! Πάμε ένα βήμα παραπάνω και προσπαθούμε να περάσουμε το μήνυμα ότι κάθε ημέρα πρέπει να προστατεύουμε το περιβάλλον! Στο Ηράκλειο εθελοντικές ομάδες, φορείς, σχολεία, σύλλογοι, παρέες, φίλοι και γείτονες συμμετέχουν αυτή την Κυριακή καθαρίζοντας πολλά διαφορετικά σημεία της πόλης μας. Πάρκα, ενετικά τείχη, παραλίες, αεροδρόμιο, ενετικό λιμάνι και γειτονιές θα γεμίσουν με ανθρώπους που θα βάλουν τα δυνατά τους για να δώσουμε όλοι μαζί ένα ισχυρό μήνυμα. Μέσα από τη συνεργασία που αποπνέει όλη η προσπάθεια, επιδιώκουμε να ενεργοποιηθούν πολίτες και φορείς και να λειτουργήσουν αρμονικά για να ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Η εθελοντική ομάδα των Minoistas που συντονίζει ολόκληρη την προσπάθεια για το Ηράκλειο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και την Europe Direct, έχει συγκεντρώσει όλες τις ομάδες και τα σημεία δράσης τους.

Πεδίο δράσης

Η εθελοντική ομάδα του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη θα καθαρίσει πάνω στα ενετικά τείχη, η ομάδα των Minoistas DiVeRs σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου και την Λιμενική Αστυνομία, θα ασχοληθεί με τον υποβρύχιο καθαρισμό του ενετικού λιμανιού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αγίου Ιωάννη θα δραστηριοποιηθεί στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Κνωσού, οι εθελοντικές ομάδες Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. και των φοιτητών Σ.Δ.Ο. του ΤΕΙ Κρήτης μαζί με τους Αεροσπρόσκοπους και την Σ.Ε.Α.Π. θα καθαρίσουν την εκβολή του ποταμού Καρτερού και την παραλία.

Οι ομάδες Κυνηγιού Κρυμένου Θησαυρού και Κυνηγιού Παραλίας θα καθαρίσουν το πάρκο νεολαία στην Λ. Ικάρου, ο Σύλλογος Ζωόφιλη Δράση θα καθαρίσει τον λιμενοβραχίονα από ακαθαρσίες ζώων, το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας και ο Ροταριανός όμιλος Candia θα καθαρίσουν τον κόλπο Δερματά, ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών θα καθαρίσει στο νησί Ντία, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού θα καθαρίσει στο πάρκο στην Καινούργια Πόρτα, ο κολυμβητικός όμιλος ΤΡΙΤΩΝ θα καθαρίσει με τους μικρούς μαθητές του την παραλία βορείως το Παγκρητίου σταδίου, ο Πεζοπορικός Σύλλογος θα καθαρίσει την διαδρομή της προγραμματισμένης τους εκδρομής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορφών σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού, 2ου και 3ου Νηπιαγωγείου Βουτών θα ασχοληθούν με την ανάδειξη του αιωνόβιου Δρυ ή Ντρυγιά του Μανταλένη, η Δημοτική κοινότητα Βασιλειών τον Πολιτιστικό Σύλλογο την ενορία του Αγίου Γεωργίου και την Δ/νση πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου θα καθαρίσουν τον περιβάλλοντα χώρο του αλσυλλίου Αγίου Αντωνίου οικισμού Σύλλαμου, η εθελοντική ομάδα ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. θα καθαρίσει το αλσύλλιο στις εργατικές κατοικίες Μπεντεβή.

Οι παραπάνω δράσεις είναι ενδεικτικές καθώς και άλλες πολλές θα γίνουν από την μια άκρη της πόλης μέχρι την άλλη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News