Ειδήσεις

"Καθαρίζουμε την Κίσσαμο σε μία ημέρα"

Ο Δήμος Κισσάμου, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών του δράσεων συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά, στην πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού "Let's do it", η οποία διοργανώνεται στη χώρα μας για τέταρτη συνεχή χρονιά, και η οποία θέτει ως στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο μέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Ημερομηνία υλοποίησης της εν λόγω περιβαλλοντικής δράσης έχει οριστεί πανελλαδικά, η Κυριακή 26 Απριλίου 2015.

Στο πλευρό του Δήμου, στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας συμμετέχουν μία σειρά από φορείς, σύλλογοι, εθελοντικές οργανώσεις και ομάδες πολιτών της Κισσάμου, με στόχο να υπάρξει ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών για τον καθαρισμό διαφόρων περιοχών της Κισσάμου.

Η δράση καθαρισμού στην Κίσσαμο θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 26 Απριλίου στις 10:30 π.μ. (κοινή ώρα έναρξης) και τα σημεία που θα καθαριστούν (με τα σημεία συνάντησης και τους συνεργαζόμενους φορείς) είναι τα εξής:

1. Παραλία Φαλασάρνων, σε συνεργασία με το Δημιουργικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Πλατάνου.

Σημείο Συνάντησης: Πολιτιστικό Κέντρο Πλατάνου.

2. Παραλία Μαύρου Μόλου, σε συνεργασία με το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγωσωστών Κισσάμου.

Σημείο Συνάντησης: Θεοχαράκειο γήπεδο Κισσάμου.

3. Λίμνη Κισσάμου (ψαρολίμανο), σε συνεργασία με την Εθελοντική ομάδα Δυτών Κισσάμου (καθαρισμός βυθού) και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισσάμου (καθαρισμός προβλήτας και  λιμανιού).

Σημείο Συνάντησης: Λίμνη Κισσάμου (ψαρολίμανο).

4. Παραλιακό μέτωπο Γραμβούσας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμβούσας.

Σημείο Συνάντησης: παιδική χαρά Γραμβούσας.

5. Πλατεία Καλουδιανών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Καλουδιανών.

Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Καλουδιανών.

6. Παραλία γηπέδου Κισσάμου, σε συνεργασία με τη Νεολαία Κισσάμου (ΝΕ.ΚΙ.)

Σημείο Συνάντησης: Γήπεδο Κισσάμου.

7. Βάθη-Πλοκαμιανά, σε συνεργασία με το Μορφωτικό-Πολιτιστικό - Αθλητικό Σύλλογο Πλοκαμιανών και την εθελοντική παρέα 1 Γραμμάριο Δράσης.

Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Βάθης.

8. Χρυσοσκαλίτισα, σε συνεργασία με το Μορφωτικό-Πολιτιστικό - Αθλητικό Σύλλογο Πλοκαμιανών και την εθελοντική παρέα 1 Γραμμάριο Δράσης.

Σημείο Συνάντησης: έξω από το Σούπερ Μάρκετ Μιχ. Μουντάκη.

Σε κάθε σημείο καθαρισμού θα υπάρχει εκπρόσωπος και τεχνική υποστήριξη από τη Δημοτική Υπηρεσία Καθαριότητας ενώ ο Δήμος θα διανείμει σακούλες και γάντια στους εθελοντές που θα συμμετέχουν στη δράση καθαρισμού.

Σχόλια