default-image

Γκαζάκια σε επιχείρηση, έκαψαν και αυτοκίνητο

Κρήτη
Γκαζάκια σε επιχείρηση, έκαψαν και αυτοκίνητο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς-εμπρηστικούς μηχανισμούς, προκάλεσαν αναστάτωση σήμερα τα ξημερώματα στο Ηράκλειο.

Στην πρώτη περίπτωση, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με γκαζάκια σε επιχείρηση συστημάτων ασφαλείας που βρίσκεται στην οδό Παπαναστασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών, που ήταν δύο και οι οποίοι ήταν αρκετά οργανωμένοι, τοποθετώντας με σπουδή τα γκαζάκια σε δύο διαφορετικά σημεία έξω από το κατάστημα.

Παρόλα αυτά, η επίθεση τους ήταν μάλλον... αποτυχημένη, αφού προκλήθηκαν ελάχιστες ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο οπτικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες, οι δύο δράστες φαίνεται να εξετάζουν και το ενδεχόμενο να χτυπήσουν και ένα αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο απέξω (και το οποίο όντως ανήκε στην επιχείρηση) ωστόσο τελικώς το μετανιώνουν και το... αφήνουν στην ησυχία του, καθώς δεν έφερε σήμανση που να τους καθιστούσε 100% σίγουρους ότι ανήκε στην επιχείρηση.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 5 τα ξημερώματα και την προανάκριση για το περιστατικό έχουν αναλάβει οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο.

Εμπρησμός αυτοκινήτου

Ωστόσο αντίθετα, σημαντικές είναι οι καταστροφές που υπέστη ένα αυτοκίνητο που ανήκει σε μια άλλη επιχείρηση, ειδών καθαριότητας, στην Ούλαφ Πάλμε.

Οι δράστες χτυπώντας περίπου στις 3 τα ξημερώματα, έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο, το οποίο υπέστη σημαντικές ζημιές. Επιτόπου έφθασε η πυροσβεστική που έσβησε την φωτιά, πριν αυτή καταστρέψει ολοσχερώς το αυτοκίνητο.

Ο νεαρός Ηρακλειώτης επιχειρηματίας στον οποίο ανήκει το αυτοκίνητο, εξέφρασε την απορία του για το χτύπημα, λέγοντας ότι δεν έχει πρόβλημα με κανέναν και αναρωτήθηκε για ποιον λόγο κάποιοι στοχεύουν την περιουσία και την επιχειρηματική δραστηριότητα των συμπολιτών τους.

Πάντως στην πυροσβεστική υπηρεσία επικρατεί μεγάλος προβληματισμός για τα κρούσματα εμπρησμών αυτοκινήτων που είναι πολλά το τελευταίο διάστημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News