default-image

Ελεύθερος με περιοριστικό όρο ο διαρρήκτης αυτοκινήτων

Κρήτη
Ελεύθερος με περιοριστικό όρο ο διαρρήκτης αυτοκινήτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής παρακολούθησης του προγράμματος απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη", ο 35χρονος ο οποίος συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου για κλοπές και διαρρήξεις σε αυτοκίνητα και είχε οδηγηθεί νωρίς το πρωί ενώπιον της τρίτης ανακρίτριας.

Ειδικότερα, τέσσερις υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων και μία απόπειρα κλοπής σε οχήματα, εξιχνιάστηκαν στο Ηράκλειο.   

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο 35χρονος ημεδαπός συνελήφθη, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, που διαπράχθηκαν σε χώρο στάθμευσης στο Ηράκλειο. Αφαίρεσε από οχήματα, χρήματα, εξοπλισμό αυτοκινήτου, έγγραφα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.

Ο 35χρονος συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου. Ο δράστης επιχείρησε ανεπιτυχώς να εισέλθει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού, πλην όμως έγινε αντιληπτός και διέφυγε ενώ λίγα λεπτά αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Από την αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι ο ανωτέρω ημεδαπός, κατά το χρονικό διάστημα από την 28.01.2015 έως και την 03.04.015, είχε διαπράξει τέσσερις (4) κλοπές- διαρρήξεις σε σταθμευμένα οχήματα σε χώρο στάθμευσης στο Ηράκλειο, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, έγγραφα (ταυτότητες, κάρτες αναλήψεων, βιβλιάρια καταθέσεων, άδειες ικανότητας οδηγήσεως), διάφορα προσωπικά αντικείμενα, και εξοπλισμό αυτοκινήτου (ραδιοσιντί, ενισχυτές, ηχεία, πυκνωτή κ.α.).

Το προανακριτικό έργο και η αστυνομική έρευνα, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News