default-image

Συμμετοχή ΘΟΚΝΗ στην 11η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ

Πολιτισμός
Συμμετοχή ΘΟΚΝΗ στην 11η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ) συμμετέχει με την παράστασή της: ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη στην 11η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ 2015, που διοργανώνουν ο Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Προβλήματα από το Αλκοόλ "Η Επιστροφή" και το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠαΓΝΗ, στοχεύοντας στην ενημέρωση - ευαισθητοποίηση του κοινού, σε θέματα που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ και με κεντρικό μήνυμα: Αλκοόλ και Οικογένεια / Όσο Λιγότερο τόσο Καλύτερα.

Η παράσταση θα δοθεί στο Αμφιθέατρο "Μαρία Μανασσάκη" - Φοιτητικό Κέντρο, Βούτες την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 και ώρα 19:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η "Μήδεια" της ΘΟΚΝΗ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του

2014 (και επαναλήφθηκε τον Σεπτέμβριο στον ίδιο χώρο) στα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου (Κηποθέατρο "Μάνος Χατζιδάκις") με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση κοινού. Ακολούθησε τον Αύγουστο η παρουσίαση στο θέατρο του αρχαιολογικού χώρου στο ΦΟΥΡΝΙ - Αρχάνες, ενώ τον Σεπτέμβριο η παράσταση δόθηκε στο Ρέθυμνο (θέατρο Ερωφίλη, Φορτέτζα) με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης και την συνεργασία της ΕΛΜΕ Νομού Ρεθύμνης.

Τέλος, συμμετείχε εκτός διαγωνισμού στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας (Οκτώβριος 2014), όπου απέσπασε εξαιρετικά σχόλια και κριτικές. Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, η παράσταση δόθηκε στο Αμφιθέατρο του Φοιτητικού Κέντρου υπέρ του συλλόγου «ΕΥ ΖΩ με τον καρκίνο». Παρουσιάστηκε, επίσης, στους

"Πολιτιστικούς Αγώνες 2015"/Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Ηρακλείου, την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 (Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου).

Η παράσταση είναι το "αποτέλεσμα" της εργαστηριακής και ερευνητικής δοκιμής - σπουδής της ομάδας πάνω στην ξεχωριστή μετάφραση

- απόδοση της ΜΗΔΕΙΑΣ από τον Γιώργο Χειμωνά. Με λιτή (σχεδόν αφαιρετική) σκηνική απεικόνιση, αναδεικνύεται κυρίως ο λόγος του αρχαίου ποιητή και το διαχρονικό "πρόσωπο-προσωπείο" της Μήδειας.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Περαντωνάκης Μουσική: Δημήτρης Χατζάκης. Ένδυση: Ντεσισλάβα Τοπάλοβα Μάσκες: Μαρία Γραικού.

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Γιαμαλάκη.

Βοηθός διδασκαλίας: Ειρήνη Κουρλετάκη Μουσική διδασκαλία / Φωτισμοί: Δημήτρης Χατζάκης Ψιμύθια: Μαρία Γραικού, Κωστής Μανιάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News