default-image

"Δε θα στηρίξω την Ελλάδα σε τυχόν καθυστέρηση πληρωμής"

Οικονομία
"Δε θα στηρίξω την Ελλάδα σε τυχόν καθυστέρηση πληρωμής"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο «όχι» στο ενδεχόμενο καθυστέρησης πληρωμής των δόσεων από την Ελλάδα λέει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Μιλώντας στο Bloomberg η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε ότι ποτέ μια προηγμένη οικονομία δεν ζήτησε καθυστέρηση πληρωμής.

«Ελπίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί με την Ελλάδα», είπε και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υποστήριζε ένα τέτοιο αίτημα.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και χθες η επικεφαλής του ΔΝΤ σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον:

«Δεν έχουν εγκριθεί καθυστερήσεις πληρωμών τα τελευταία 30 χρόνια από το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ. Έγιναν κάποιες εξαιρέσεις για κάποιες αναπτυσσόμενες χώρες αλλά αυτές οι καθυστερήσεις δεν είχαν παραγωγικά αποτελέσματα. Όπως ξέρετε το ΔΝΤ διέπεται από κανόνες. Όλες οι επιλογές είναι διαθέσιμες για όλες τις χώρες - μέλη. Σίγουρα δεν θα ήταν μια ταιριαστή εξέλιξη ή μια εξέλιξη που θα συνιστούσαμε στην παρούσα κατάσταση. Ποτέ μια ανεπτυγμένη οικονομία δεν μας ζήτησε καθυστέρηση στην αποπληρωμή δανείων», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου.

Προηγήθηκε δημοσίευμα των Financial Times, όπως αναφέρει το ethnos.gr, που έκανε λόγο για άτυπη προσέγγιση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από Έλληνες αξιωματούχους ώστε να καθυστερήσει η πληρωμή της δόσης που τελικά καταβλήθηκε στις 9 Απριλίου.

Ερωτηθείς σχετικά πάντως ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης απάντησε ότι «είναι ψευδέστατο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News