default-image

Επεισόδια έξω από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια

Ελλάδα
Επεισόδια έξω από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να μην επιτρέψουν την είσοδο άλλων ατόμων στο χώρο του Πανεπιστημίου.Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, όταν στο σημείο συγκεντρώθηκαν περί τους 1000 αντιεξουσιαστές και πολίτες που διαφωνούν με την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Οι συγκεντρωμένοι αντιεξουσιαστές κινήθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων με καδρόνια και πέτρες. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης, ενώ ακολούθησε κυνηγητό στα Προπύλαια. Κατά τη διάρκεια της έντασης, αντικείμενα και μπογιές κατά των αστυνομικών πετούσαν και αντιεξουσιαστές μέσα από το υπό κατάληψη κτήριο.

Λίγα λεπτά αργότερα, η κατάσταση φαίνεται πως εκτονώθηκε, με τους διαδηλωτές να είναι χωρισμένοι στα δύο, ενώ ισχυρή παραμένει η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως αναφέρει το protothema.gr oι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί από νωρίς στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ αποκλεισμένοι παραμένουν πολλοί κεντρικοί δρόμοι. Κλούβες των ΜΑΤ έχουν τοποθετηθεί κάθετα, ενώ άντρες των ειδικών δυνάμεων απαγορεύουν την διέλευση.

  Οδομαχίες στην οδό Πανεπιστημίου στα Προπύλαια. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η κυκλοφορία στην οδό Πανεπιστημίου έχει διακοπεί, από νωρίς, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση εναντίον των μεταλλείων.

(Βίντεο πηγή: naftemporiki.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News