default-image

Συνάντηση για θέματα πολιτισμού

Κρήτη
Συνάντηση για θέματα πολιτισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέματα που σχετίζονται κυρίως με τη διαχείρηση του πολιτιστικού πλούτου, την ανάπτυξη νέων πολιτιστικών δράσεων που ως στόχο έχουν τη γνωριμία ντόπιων και ξένων επισκεπτών με την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής συζήτησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης, που είχαν η αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου, κ. Αφροδίτη Βαρκαράκη, με το νέο πρόεδρο του Πολιτιστικού Μορφωτικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Κριτσάς, τ. βουλευτή Λασιθίου κ. Νίκος Κοκκίνης.

Όπως έκανε γνωστό η κ. Βαρκαράκη ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Π.Σ., για τα θέματα που επεξεργάζεται το νεοεκλεγέν συμβούλιο και αναμένεται να δρομολογηθούν το επόμενο διάστημα. «Ελπίζω», είπε «ότι θα υπάρξει άριστη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αγίου Νικολάου και του Πολιτιστικού Συλλόγου, τα μέλη του οποίου κατά γενική ομολογία είναι πολύ δραστήρια, γεγονός που και στο μέλλον θα αποδειχθεί».

Σε δηλώσεις του ο κ. Κοκκίνης έκανε γνωστό ότι τις προηγούμενες μέρες επισκέφθηκε και το δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, με τον οποίο συζήτησε θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη δράσεων πολιτισμού στο παλιό ελαιοτριβείο "Αρχαύλη" της Κριτσάς, καθώς και μια σειρά ζητήματα αναφορικά με τη φετινή διοργάνωση του Παραδοσιακού Κρητικού Γάμου στο Δημοτικό Διαμέρισμα - διοργάνωση που αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να προσελκύσει δεκάδες κόσμου από την ευρύτερη περιοχή, καθώς και ξένους επισκέπτες.

«Θέλω να τους ευχαριστήσω», ανέφερε τόσο στο δήμαρχο, όσο και στην αρμόδια αντιδήμαρχο «για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν στα ζητήματα που καλούμαστε να δρομολογήσουμε το επόμενο διάστημα. Έχουμε ήδη προχωρήσει αν και νεοεκλεγέν συμβούλιο στην σύνταξη προτάσεων για θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών, τον πολιτισμό. Με αφορμή την οργάνωση του Κρητικού Γάμου, μας δόθηκε η δυνατότητα σήμερα», επεσήμανε, «να συζητήσουμε διαδικαστικά ζητήματα, αναφορικά με την διευθέτηση του συνολικού χώρου που θα φιλοξενήσει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News