Ειδήσεις

Κρητικός ο νέος διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Γιώργος Αποστολάκης θα είναι στο εξής ένα από τα βασικότερα στελέχη που θα ασκούν τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε μια κρίσιμη περίοδο διαχείρισης των οικονομικών δεδομένων των ταμείων των αγροτών.

Πρόκειται για τον Γιώργο Αποστολάκη, που κατάγεται από τον Νιπιδητό του δήμου Μινώα Πεδιάδας, είναι γεωπόνος στο επάγγελμα, ενώ έχει διατελέσει σύμβουλος του δημάρχου Ζαχαρία Καλογεράκη. Μετά από διαβουλεύσεις τού αποδόθηκε η θέση του γενικού διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ, μια θέση που αποκτά για πρώτη φορά Κρητικός.

Συγκεκριμένα, στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) πρόεδρος τοποθετείται ο καθηγητής του Παντείου Αντώνης Μωισίδης, α' αντιπρόεδρος η γεωπόνος Ειρήνη Κατσινοπούλου, β' αντιπρόεδρος η Άννα-Μαρία Γιάντση και γενικός διευθυντής ο Γιώργος Αποστολάκης.

Ωστόσο είχαμε τοποθετήσεις νέων επικεφαλής και σε άλλους οργανισμούς του αγροτικού τομέα.

Στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) πρόεδρος τοποθετείται ο γεωπόνος εφαρμογών Νίκος Στουπής και αντιπρόεδρος ο οικονομολόγος Θανάσης Ζανιάς.

Νέος πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού "Δήμητρα" (ΕΛΓΟ-Δήμητρα) είναι ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας Αλέκος Κουτσούρης και αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Γιώργος Καρέτζος.

Στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ο Ιωάννης Τσιάλτας παραμένει στη θέση του προέδρου, ενώ αντιπρόεδρος τοποθετείται η Φωτεινή Αθανασοπούλου.

Τέλος, στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών πρόεδρος αναλαμβάνει ο Θανάσης Σαπουνάς.

Λευτέρης Κουμαντάκης

Σχόλια