default-image

7η ΥΠΕ: Ψυχική υγεία & ΚοιΣΠΕ στο επίκεντρο, παρουσία Ξανθού

Κρήτη
7η ΥΠΕ: Ψυχική υγεία & ΚοιΣΠΕ στο επίκεντρο, παρουσία Ξανθού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο σημαντικές συναντήσεις εργασίας, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, πραγματοποιήθηκαν από την 7η ΥΠΕ Κρήτης σήμερα στο Ηράκλειο. Η πρώτη, που έλαβε χώρα το πρωί στα γραφεία του ΠΕΔΥ στον Εσταυρωμένο, αφορούσε ζητήματα Ψυχικής Υγείας, ενώ αντικείμενο της δεύτερης ήταν η λειτουργία και το έργο των ΚοιΣΠΕ της περιφέρειας Κρήτης.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί της Πέμπτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΕΔΥ-ΙΚΑ ΕΤΑΜ στον Εσταυρωμένο, ήταν το επιχειρησιακό σχέδιο για την ψυχική υγεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης 2014-2020, τα προτεινόμενα έργα ανά νομό και οι ανάγκες σε στελεχιακό δυναμικό.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κατατέθηκαν προτάσεις από τους φορείς, καθώς και από τους εκπροσώπους των ΝΠΙΔ ψυχικής υγείας για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου ψυχιατρικής φροντίδας που να εξυπηρετεί και να σέβεται τον άρρωστο άνθρωπο και τις ανάγκες του σε όλους τους τομείς.

Στόχος του υπουργείου, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αποτελεί «ο επανασχεδιασμός της δημόσιας πολιτικής για την ψυχική υγεία με την επαναδιαπραγμάτευση του Συμφώνου Andor-Λυκουρέτζου, την ανάπτυξη νέων δομών υποστηρικτικά στις υπάρχουσες ανά νομό, με την καλύτερη δυνατή κατανομή ανθρώπινων και υλικών πόρων».

Εκτός από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, συμμετείχαν ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ειδικός σύμβουλος του αν. υπουργού για θέματα ψυχικής υγείας κ. Θωμάς Υφαντής, διοικητές και αναπληρωτές διοικητές νοσοκομείων 7ης ΥΠΕ Κρήτης, συντονιστές διευθυντές Ψυχιατρικών Τομέων, διευθυντές Ψυχιατρικών Κλινικών, της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ, του Κέντρου Ημέρας Νόσου Alzheimer Χανίων, Κινητών Μονάδων, Κέντρων Ψυχικής Υγείας και του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου, εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων χρηστών ψυχικής υγείας, καθώς και ο αν/τής καθηγητής Παιδοψυχιατρικής-πρόεδρος της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος κ. Νικόλαος Ζηλίκης

Ξανθός, Ηγουμενίδης και Κλάδος συζήτησαν τα προβλήματα του ΠΕΔΥ Ηρακλείου

Εντωμεταξύ, προτάσεις που αφορούν στην περαιτέρω και ολοκληρωμένη ανάπτυξη λειτουργίας του ΠΕΔΥ Ηρακλείου, καθώς και προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα, συζήτησαν σήμερα ο υπεύθυνος της Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Ηρακλείου κ. Δημήτρης Κλάδος, ο νέος διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτηςκ. Νίκος Ηγουμενίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, πριν την έναρξη σύσκεψης για θέματα ψυχικής υγείας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ζητήθηκε η στελέχωση της ΝΜ-ΠΕΔΥ Ηρακλείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ενώ κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα.

Σύσκεψη για θέματα ΚοιΣΠΕ υπό τον Ανδ. Ξανθό

Της σύσκεψης στον Εσταυρωμένο όπου παρουσιάστηκε το σχέδιο της 7ης ΥΠΕ για την ψυχική υγεία ακολούθησε νέα σύσκεψη, στις 3 το μεσημέρι, στα γραφεία της Υγειονομικής Περιφέρειας αυτή τη φορά, με αντικείμενο τα θέματα λειτουργίας και του έργου των ΚοιΣΠΕ (Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης) της Κρήτης, τη διαβούλευση σχετικά με αυτά και η δυνατότητα αρωγής των νοσοκομείων στο έργο τους.

Εκτός από τον αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, το "παρών" στη σύσκεψη έδωσαν ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων-ειδικός συμβούλου του αναπληρωτή υπουργού για θέματα ψυχικής Υγείας κ. Θωμάς Υφαντής, ο νέος διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Νίκος Ηγουμενίδης και η υποδιοικήτρια Άννα Τριχοπούλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης διοικητές-αναπληρωτές διοικητές των Νοσοκομείων 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, ο εμπειρογνώμονας του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας-ιατρός εργασίας κ. Σωτήρης Κουπίδης, εκπρόσωποι Δ.Σ. των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΚοιΣΠΕ) Ν. Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων ληπτών υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News