default-image

Συμμετοχή Κ. Δαμαβολίτη στις εργασίες της Πα.Δ.Ε.Ε.

Κρήτη
Συμμετοχή Κ. Δαμαβολίτη στις εργασίες της Πα.Δ.Ε.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις εργασίες της Επιτροπής της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) συμμετείχε σήμερα ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Κώστας Δαμαβολίτης.

Πρόκειται για μία μη κομματική πολιτική ένωση, η οποία συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, που στόχο έχει τη δικτύωση και συνεργασία των ελληνικής καταγωγής μελών κοινοβουλίων σε μη ελληνόφωνες χώρες, την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την ισχυροποίηση των σχέσεων φιλίας μεταξύ του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των Κοινοβουλίων των χωρών τους.

Σήμερα τα μέλη της ένωσης αριθμούν τα 200, μεταξύ των οποίων, πρώην πρωθυπουργοί, πρόεδροι και αντιπρόεδροι κοινοβουλίων, υπουργοί, βουλευτές και γερουσιαστές ελληνικής καταγωγής εκλεγμένοι σε διάφορα νομοθετικά σώματα από 27 χώρες.

Ο κ. Δαμαβολίτης χαρακτήρισε την παρουσία, τη συνεύρεση και τις συνομιλίες του με Έλληνες που εκλέγονται ανά τον κόσμο ως ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και παραγωγική και τις εργασίες της συγκεκριμένης επιτροπής πρώτης τάξεως ευκαιρία να συνδεθούν μεταξύ τους μέλη των νομοθετικών σωμάτων διαφόρων χωρών, με στόχο την ενδυνάμωση και την προώθηση του Ελληνισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News