default-image

Τραγικός θάνατος 26χρονου αστυνομικού σε τροχαίο (video)

Κρήτη
Τραγικός θάνατος 26χρονου αστυνομικού σε τροχαίο (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλος ένας νέος άνθρωπος άφησε την τελευταία του πνοή στους δρόμους της Κρήτης. Πρόκειται για έναν 26χρονο αστυνομικό, που σκοτώθηκε σε τροχαίο που έγινε σήμερα λίγο έξω από την Ιεράπετρα.

Ήταν το μονάκριβο παιδί μαραγκού βιοπαλαιστή, που περνούσε τις ολιγοήμερες διακοπές του Πάσχα στη γενέτειρα του την Ιεράπετρα ο 26χρονος Δημήτρης, ο οποίος ήταν αστυνομικός και είχε υπηρετήσει στην προσωπική φρουρά του πρώην υφυπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, κατά την περίοδο της υφυπουργίας του. Το πρωί της Παρασκευής ο άτυχος Δημήτρης θα αναχωρούσε για την Αθήνα, προκειμένου να επιστρέψει στο Τμήμα όπου υπηρετούσε τον τελευταίο καιρό.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_fgi74pt5/

Λίγα λεπτά μετά τις 3 το απόγευμα ο νεαρός αστυνομικός επιστρέφοντας από την Γρα Λυγιά με το 300 κυβικών σκούτερ του μάρκας SYM, καρφώθηκε με ορμή στην πίσω πλευρά μικρού φορτηγού ιδιοκτησίας επιχείρησης εμπορίας κηπευτικών, ο οδηγός του οποίου επιχειρούσε να στρίψει αριστερά, παραβιάζοντας τη διπλή διαχωριστική γραμμή.

Ο θάνατος του 26χρονου νεαρού αστυνομικού ήταν ακαριαίος, και διαπιστώθηκε λίγα μόλις λεπτά αργότερα όταν στο σημείο έφθασαν οι διασώστες με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο άτυχος νεαρός έφερε συντριπτικά κατάγματα και βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, έχοντας χάσει ήδη πάρα πολύ αίμα. Οι διασώστες δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι, σε αυτή την ευθεία, όπου το ανώτατο όριο ταχύτητας είναι τα 50 χλμ. συνέβη αυτό το δυστύχημα, το οποίο προκάλεσε τόσο βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νεαρό αστυνομικό.

«Εκατό μέτρα πιο πίσω από το σημείο της σύγκρουσης ο νεαρός με το σκούτερ, μου έκανε προσπέραση», μας είπε ο κ. Κωστής Μαυράκης κάτοικος της περιοχής. «Ενώ είχα ανάψει φλας από το σημείο όπου επιτρέπεται να στρίψω αριστερά προς το σπίτι μου, τον είδα στον καθρέπτη και περίμενα στρίβοντας το αυτοκίνητο μου δεξιά για να του ανοίξω χώρο να περάσει. Μόλις έφτασε μπροστά στην αντιπροσωπεία της "Νισσάν", καρφώθηκε στην πίσω πλευρά του μπλε μικρού φορτηγού που προπορευόταν και προσπαθούσε να στρίψει», μας είπε ο αυτόπτης μάρτυρας κ. Κώστας Μαυράκης.

«Αν και έχουν παρθεί όλα τα μέτρα μετά την εκτέλεση του έργου της άρσης επικινδυνότητας  του δρόμου από την Ιεράπετρα μέχρι τη Γρα Λυγιά, οι περισσότεροι οδηγοί τρέχουν και δεν τηρούν το ανώτατο όριο ταχύτητας που είναι τα 50 χλμ. την ώρα. Βλέπουμε ακόμα και μέσα από τον οικισμό της Γρα Λυγιάς όπου κινούνται δεκάδες πεζοί και πολλοί μαθητές, να περνούν αυτοκίνητα και μηχανές, τρέχοντας με υπερβολική ταχύτητα. Το κακό μπορούμε να το προλάβουμε όταν δεν τρέχουμε . Ένα στιγμιαίο λάθος αρκεί, για να γίνει το κακό», μας είπε μεταξύ άλλων ο συνταξιούχος δάσκαλος κ. Γιάννης Ροβιθάκης.

Από την αντίθετη πλευρά του δρόμου με κατεύθυνση από Ιεράπετρα προς Γρα Λυγιά, κινούνταν τη στιγμή της σύγκρουσης, οδηγώντας φορτηγάκι με κηπευτικά, ο νεαρός ιδιωτικός υπάλληλος κ. Μανόλης Γερακιανάκης.

«Είδα το μπλε φορτηγό να επιχειρεί να στρίψει αριστερά, χωρίς να έχει ανάψει φλας και το σκούτερ με το νεαρό να έρχεται από τη Γρα Λυγιά προς την Ιεράπετρα. Δε μου φάνηκε να τρέχει τόσο ο νεαρός μοτοσυκλετιστής. Τον είδα να καρφώνεται όμως, πίσω από το φορτηγό, και να χτυπά πάρα πολύ άσχημα στο κεφάλι βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο», μας είπε ο κ. Μανόλης Γερακιανάκης.

Λίγες δεκάδες μέτρα από το σημείο του τροχαίου δυστυχήματος βρισκόταν ο πυραγός κ. Μανόλης Ροβιθάκης.

« Ήμουν πολύ κοντά στο σημείο που έγινε το δυστύχημα και έφθασα πάνω από το νεαρό μοτοσυκλετιστή λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση. Είδα ότι του είχε φύγει από το κεφάλι το κακής ποιότητας κράνος που φορούσε, το οποίο δεν του παρείχε καμία ασφάλεια και βλέποντας τον να αιμορραγεί προσπάθησα να του παράσχω τις πρώτες βοήθειες όπως έχω εκπαιδευτεί από την υπηρεσία μου. Κατάλαβα ότι ήταν αργά για να μπορέσω να πετύχω οτιδήποτε. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνά το Τμήμα Τροχαίας Ιεράπετρας που κάνει την προανάκριση, και από αυτήν την έρευνα θα προκύψει και ποιος ευθύνεται», μας είπε ο πυραγός κ Μανόλης Ροβιθάκης.

Στο σημείο όπου συγκρούστηκαν η μοτοσυκλέτα με το φορτηγό, κατέφθασε λίγο αργότερα  όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, προκειμένου οι πυροσβέστες να καθαρίσουν με νερό υπό πίεση το οδόστρωμα από το αίμα του άτυχου νεαρού, αλλά και τα τμήματα του μπροστινού τμήματος της μοτοσυκλέτας που είχαν μείνει στην άσφαλτο.

 Το τροχαίο αυτό δυστύχημα που είναι το δεύτερο εδώ και 18 μήνες για το νομό Λασιθίου, αφήνει μια ιδιαίτερα πικρή γεύση στους κατοίκους της Ιεράπετρας, την Τροχαία , το ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο της πόλης, γιατί σημειώνεται μια μέρα πριν την επιστροφή των εκδρομέων και των επισκεπτών της περιοχής στην βάση τους και στις δουλειές τους , την στιγμή που μέσα στο 15θήμερο των Πασχαλινών εορτών δεν είχε συμβεί κανένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, και όλοι είχαν πιστέψει ότι ο στόχος για αναίμακτο Πάσχα μπορούσε να επιτευχθεί.

Του Νίκου Πετάση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News