default-image

Η κουκλάρα των Femen που τρόμαξε τον Μ. Ντράγκι

Κόσμος
Η κουκλάρα των Femen που τρόμαξε τον Μ. Ντράγκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζοζεφίν Βιτ, γνωστή και ως ένα από τα βασικά μέλη της οργάνωσης των Femen ονομάζεται η 21χρονη νεαρή γυναίκα που ανέβηκε στο τραπέζι του Μάριο Ντράγκι αποκαλύπτοντας το μωβ εσώρουχό της, αφού πέταξε κονφετί και φώναξε «Κάτω η δικτατορία της ΕΚΤ», σύνθημα που είχε αναπαραχθεί τροποποιημένο στην μπλούζα της που ανέγραφε «ECB Dick-tatorship».

Οπως αναφέρει ο βρετανικός Telegraph η νεαρή γυναίκα κατάφερε να έχει πρόσβαση στην συνέντευξη Τύπου της ΕΚΤ δηλώνοντας ότι είναι δημοσιογράφος του δικτύου Vice.

Μάλιστα, δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει ανάλογες «επιθέσεις» ως απάντηση στην «αντιδημοκρατική ΕΚΤ», ενώ πρόσθεσε ότι ο Μάριο Ντράγκι «δεν έχει εντολή και δεν έχει εκλεγεί». Αντιθέτως, «επιβάλλει πολιτικές που είναι τελείως αντιδημοκρατικές».

Την ίδια στιγμή, άνθρωπος του περιβάλλοντός της επισήμανε πως η Γουίτ Μάρκμαν ζητά «ειρήνη και ευτυχία για τις ζωές όλων, για την Ελλάδα και όλες της χώρες της Μεσογείου».

Στόχος της δε, είναι να εισαγάγει μία νέα πολιτική τάξη ώστε να αντικατασταθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση με «δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, αλληλεγγύη και κατάργηση συνόρων».

Το 2013 εισέβαλε τα Χριστούγεννα σε έναν καθεδρικό ναό στην Κολωνία. Φορούσε μόνο ένα σουτιέν και πάνω στο στήθος της είχε μια επιγραφή που έλεγε «Εγώ είμαι ο Θεός».

Στο μεταξύ, το φυλλάδιο που πέταξε στον Ντράγκι η νεαρή αναρτήθηκε στο Twitter από δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην συνέντευξη Τύπου.

Το κείμενο, λοιπόν, αναφέρει: «Μας ανήκουν οι ζωές μας. Στο όνομα του ισχυρού εξωτερικού περιβάλλοντος της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ μερικές φορές είναι δύσκολο να το θυμόμαστε. Μας ανήκουν οι ζωές μας. Δεν είναι μάρκες στο παιχνίδι τζόγου της ΕΚΤ για να μπορεί να παίζουν μαζί τους, να πωλούνται ή να καταστρέφονται. Μας ανήκουν οι ζωές μας. Θα είμαστε η φωνή όσων αντιμετωπίζουν καταπίεση, όταν θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε ότι η φτώχεια δεν είναι προσωπική ήττα ή μοίρα που δεν αλλάζει».

Στη συνέχεια το φυλλάδιο γράφει: «ΕΚΤ, κυρίαρχε του σύμπαντος, έρχομαι να σου θυμίσω ότι δεν υπάρχει Θεός, αλλά υπάρχουν άνθρωποι, πίσω από αυτές τις ζωές, και αν διοικείς αντί να υπηρετείς, θα ακούσεις τις φωνές μας πιο δυνατές, πιο έντονες, μέσω και έξω από τις αίθουσες, παντού και δε θα αξίζει να ησυχάσεις. Ενώ η ΕΚΤ μπορεί να επιμείνει στην αυτοκρατορική ηγεμονία της, η καθημερινή βία είναι ριζωμένη εδώ και θα βρούμε ριζικές απαντήσεις και θα δράσουμε χωρίς βία κατά της ανθρώπινης καταστροφής. Γιατί δε θα δεχθούμε την παράλογη ρητορική που η ΕΚΤ θέλει να επιβάλει σε όλους ακόμα και αν ελευθερία του λόγου και η αξιοπρέπεια μπορεί να πουληθεί στις τράπεζες για την επιβίωση. Με το να επιμένει με την αλαζονεία της κατά των ανθρώπων, η ΕΚΤ αυξάνει επικίνδυνα το χρέος της σε εκείνους. Μία συνέντευξη Τύπου δεν είναι αρκετή για να ανακηρύξεις τη δημοκρατία».

Καταλήγοντας το κείμενο επισημαίνει: «Δεν περιμένω αυτός ο παράνομος θεσμός να ακούσει τη φωνή μου, ούτε να καταλάβει το μήνυμα, θα ζητούσα πολλά. Αλλά ξέρω σίγουρα ότι πολλοί άνθρωποι θα καταλάβουν καλά. Σήμερα είμαι απλώς μία πεταλούδα που στέλνει μία πρόταση, αλλά να φοβάστε ότι θα υπάρξουν περισσότερες. Θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Το χρέος της ΕΚΤ δεν έχει ακόμα αποπληρωθεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News