Ειδήσεις

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στην Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ

Mε τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου, ο Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με προβλήματα από το αλκοόλ "Η Επιστροφή" και το Αλκοολογικό Ιατρείο ΠΑΓΝΗ διοργανώνουν για 11η χρονιά την Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ, στοχεύοντας στην ενημέρωση-ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού σε θέματα που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από Σάββατο 18/4/2015 έως Παρασκευή 24/4/2015, σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, με κεντρικό μήνυμα «Αλκοόλ και Οικογένεια… Όσο λιγότερο τόσο καλύτερα».

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη και της 7ης ΥΠΕ.

Το εναρκτήριο πρόγραμμα του Σαββάτου 18 Απριλίου 2015, στη Λότζια, έχει ως εξής:

11:00-11:30: Άνοιγμα με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.

11:30-11: 50: Καλωσόρισμα & χαιρετισμοί από την πρόεδρο του Συλλόγου "Επιστροφή" κ. Μαίρη Κουλεντάκη, γαστρεντερολόγο, από την εκπρόσωπο του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρία Καναβάκη, αντιδήμαρχο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας και από εκπρόσωπο της Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

11:50-12:20: Παρουσίαση μουσικού προγράμματος από το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου.

12:30-13:00: Παρουσίαση μουσικού προγράμματος από την κ. Τζούλι Ναούμ (κιθάρα και τραγούδι, την κ. Έφη Βετουλάκη (πιάνο και τραγούδι) και τον κ. Κτιστάκη Μπάμπη (μπουζούκι)

13:30-14:30: Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τους: Όμιλο Βρακοφόρων της Νέας Γενιάς Ηρακλείου Κρήτης κ. Στέλιου Παπαδάκη και τους μουσικούς κ. Βολακάκη Στέλιο (λύρα), Μανωλά Ιάκωβο (λαούτο), Περιστενίδη Μιχάλη (λαούτο) και Μαθιουλάκη Γιώργο (μαντολίνο).

- Διανομή ενημερωτικού υλικού: Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ (ΚΟΠΑ) Κρήτης

- Δραστηριότητες: Εθελοντές ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου (ΕΠΗ) με προσομοιωτές μέθης και παροχή υγειονομικής κάλυψης

- Δωρεάν Ζωγραφική Προσώπου σε Παιδιά (face painting και παιχνίδια για παιδιά): Kids 4 fan.

Σχόλια