Ειδήσεις

Ο Σπ. Δανέλλης αγορητής του Ποταμιού για το ν/σ της ΕΡΤ

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τοποθετήθηκε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού για το νομοσχέδιο της ΕΡΤ κ. Σπύρος Δανέλλης.

Κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην «ανάγκη να μη μετατραπεί η ΕΡΤ σε εκείνο το δημόσιο φορέα πάνω στον οποίο θα λαφυραγωγεί η εκάστοτε νεοεκλεγμένη κυβέρνηση», αλλά αντίθετα, όπως τόνισε, «να διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της και η ανεξαρτησία της από το κράτος και το κυβερνών κόμμα».

Προς αυτήν την κατεύθυνση μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένες νομοθετικές τροποποιήσεις επί του σχεδίου νόμου.

Επίσης κατέθεσε συγκεκριμένες τροποποιήσεις για μια σειρά θεμάτων όπως η κατάργηση του «αποτυχημένου μοντέλου της συνδιοίκησης με εκπροσώπους των εργαζομένων, το οποίο διαπιστωμένα οδηγεί σε φαινόμενα συνδικαλιστικής διαφθοράς», όπως υπογράμμισε.

Λόγο έκανε επιπρόσθετα για την «αναγκαιότητα θεσμοθέτησης» τόσο στρατηγικού όσο και επιχειρησιακού σχεδίου για την ΕΡΤ, που αποτελούν, όπως είπε, «προϋποθέσεις για την παραγωγή ποιοτικού προϊόντος, αλλά και την οικονομική βιωσιμότητα του μέσου».

Πρότεινε ακόμη την «κατάργηση του περιοριστικού ποσοστού του 25% επί του ετήσιου προϋπολογισμού για το παραγόμενο με εξωτερικές συνεργασίες πρόγραμμα, μιας και κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην αδυναμία παραγωγής ποιοτικού εκπαιδευτικού, ψυχαγωγικού, πολιτιστικού έργου».

Ειδική αναφορά στις τροποποιήσεις-προτάσεις του ειδικού αγορητή του Ποταμιού έκανε ο υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς, επιφυλασσόμενος για την αποδοχή κάποιων από αυτές.

Σχόλια