Ειδήσεις

Δωρεά Παγκρητικής Ενώσεως προς την Ι.Μ. Ρεθύμνης-Αυλοποτάμου

Την Τρίτη 14 Απριλίου 2015 το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο επισκέφτηκε ο κ. Ιπποκράτης Μπελαδάκης, εκ μέρους της Παγκρητικής Ενώσεως Αμερικής, προκειμένου να προσφέρει το ποσόν των 5.000 ευρώ στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου στη μνήμη του αοιδίμου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Ανθίμου Καλπάκη.

Η δωρεά αυτή των αποδήμων Κρητών «προορίζεται να συμβάλει στην κάλυψη των πολλών αναγκών εμπερίστατων αδελφών που βοηθούνται από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Τοπικής μας Εκκλησίας», αναφέρει σε ευχαριστήρια ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολις.

Ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε τον κ. Μπελαδάκη για την προσφορά του και εξέφρασε τη συγκίνησή του για τη συγκεκριμένη χειρονομία στη μνήμη του μακαριστού ηγουμένου Ανθίμου.

«Η Ιερά Μητρόπολή μας ευχαριστεί θερμά, και διά του Τύπου, τους Κρήτες της Αμερικής, οι οποίοι, αν και βρίσκονται γεωγραφικά τόσο μακριά, δεν παύουν ποτέ να ενδιαφέρονται για την ιδιαίτερη πατρίδα τους και να συμβάλουν ηθικά και υλικά στην αντιμετώπιση των δυσχερειών που αυτή διέρχεται».

Σχόλια