Ειδήσεις

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. το "οπλοστάσιο" Σκοπευτικού Ομίλου

Η παράνομη κατοχή ενός όπλου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για Σκοπευτικό Σύλλογο στο Ρέθυμνο, καθώς η Αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση του οπλισμού που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του, αλλά και την ανάκληση της άδειας κατοχής των όπλων.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι συνελήφθη σε περιοχή του δήμου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, ένας 66χρονος, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Στo πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας πραγματοποίησαν έρευνα σε αποθήκη Σκοπευτικού Συλλόγου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο και 830 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων τα οποία κατείχε παράνομα ο 66χρονος.

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια και πέντε γεμιστήρες, για τα οποία κατείχε μεν νόμιμη άδεια, ωστόσο όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. θα κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ανάκλησης αδείας τους.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι όπλα και είδη οπλισμού τα οποία ο 66χρονος κατείχε για τις ανάγκες του Σκοπευτικού Συλλόγου και κινήθηκε η διαδικασία ανάκλησης της σχετικής άδειας.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν:

· 14 πιστόλια

· Ένα περίστροφο

· 14.748 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και

· 38 γεμιστήρες

Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε ήδη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια