Ειδήσεις

Γ. Μιχελογιαννάκης: "Είμαστε έτοιμοι και για ρήξη"

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης για τις δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστα Μποτόπουλου, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα οικονομικό ατύχημα στην Ελλάδα» και για τα ταμειακά διαθέσιμα τα οποία είπε πως είναι ακόμα δύο εβδομάδων.

Μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη σήμερα ο βουλευτής ζήτησε και την παραίτηση του κ. Μποτόπουλου, ενώ είπε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη ακόμα και για ρήξη καθώς οι απαιτήσεις του Βόλφανγκ Σόιμπλε και των λοιπών δανειστών φτάνουν στα άκρα τους Έλληνες πολίτες.

Επίσης είπε πως η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση να εξασφαλίσει τα χρήματα που της χρειάζονται για τις ανάγκες του κράτους τον Ιούλιο και Αύγουστο.

Αναφορικά με τη λίστα Νικολούδη ο κ. Μιχελογιαννάκης είπε πως ο ίδιος έχει αποστείλει στον εισαγγελέα ό,τι στοιχεία διαθέτει.

Η γραπτή δήλωση για τον πρόεδρο της Eπιτροπής Κεφαλαιαγοράς

«Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και είναι ανεξάρτητη Αρχή», αναφέρει στη γραπτή του δήλωση για τα όσα είπε ο κ. Μποτόπουλος ο βουλευτής.

«Τρεις Αρχές ελέγχουν χρηματοοικονομικές εταιρείες στην Ελλάδα: α) η Τράπεζα της Ελλάδας που ελέγχει τράπεζες, β) το υπουργείο που ελέγχει ασφαλιστικές εταιρείες και γ) η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία ελέγχει τις χρηματιστηριακές και τις εταιρείες που παρέχουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες», συνεχίζει ο βουλευτής.

«Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πιστοποιεί και εξετάζει.

Επιβάλλει κυρώσεις και εποπτεύει.

Ελέγχει οικονομικά εγκλήματα από νομιμοποίηση εσόδων.

Ελέγχει χρηματιστηριακές αγορές και συναλλαγές.

Βάσει των παραπάνω», τονίζει ο κ. Μιχελογιαννάκης. «τι ξέρει από τις αρμοδιότητες του παραπάνω ο κύριος Μπουτόπουλος ώστε να μιλά για επάρκεια χρημάτων για μικρό χρονικό διάστημα;

Κατανοεί πόσο πανικοβάλλει τον κόσμο; Καταλαβαίνει ότι στέλνει μηνύματα εκεί που ανήκει, δηλαδή στην Επιτροπή Ευρωπαϊκής Κεφαλαιαγοράς και στο διεθνή οργανισμό κεφαλαιαγοράς και ότι όλα αυτά κοστίζουν στη διαπραγμάτευση;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια