Ειδήσεις

Μια... αυτοσχέδια χωματερή δίπλα στη Φαιστό

Οι απίστευτες εικόνες που βλέπετε δεν προέρχονται από κάποιον ΧΥΤΑ όπου εναποτίθενται σκουπίδια "με το νόμο".

Αντίθετα, αποτελούν τη... χωματερή ευκαιρίας του Δήμου Φαιστού!

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Φαιστού είναι ένας από εκείνους που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχουν χρήματα ούτε καν για να κινηθεί απορριμματοφόρο και να μαζέψει τα σκουπίδια.

Το αποτέλεσμα είναι αυτή η απίστευτη κατάσταση που βλέπετε στις εικόνες: ένας χώρος στα όρια του δήμου, στο Πετροκεφάλι, και μάλιστα... πολύ κοντά στη Φαιστό, έχει μετατραπεί σε αυτοσχέδια χωματερή και απορρίμματα εναποτίθενται εκεί... κατά το δοκούν!

Κυριολεκτικά, από όποιον το επιθυμεί, αφού δεν υπάρχει κανενός είδους πρόνοια ως προς το ποιος και τι πετά. Μάλιστα, κατά τα φαινόμενα επιστρατεύονται αυτοκίνητα (ημιφορτηγά αγροτικά) τα οποία γεμίζουν με σακούλες σκουπιδιών και στη συνέχεια μεταφέρονται στην αυτοσχέδια χωματερή... ανάγκης!

Πρόκειται για κίνηση απελπισίας, με δεδομένο ότι, όπως αναφέραμε ήδη, λεφτά... δεν υπάρχουν και έτσι ο Δήμος δεν μπορεί καν να μεταφέρει τα σκουπίδια στην κοινή χωματερή των Πέρα Γαλήνων.

Ακόμη και πολλοί πολίτες της περιοχής, μόλις μαζευτούν κάμποσες σακούλες σκουπιδιών στο σπίτι, το κατάστημα ή ακόμη και τη γειτονιά τους, τα μεταφέρουν με αγροτικό στην αυτοσχέδια χωματερή.

Όπως είναι φυσικό, η χωματερή που υφίσταται ανεξέλεγκτη και δίχως κανενός είδους επίβλεψη είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Μάλιστα, ήδη κατά διαστήματα ανάβουν φωτιές εκεί και καίγονται τα σκουπίδια, γεμίζοντας την περιοχή με ένα τοξικό νέφος.

Σχόλια