Ειδήσεις

Η αυτοσχέδια χωματερή στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού

Μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φαιστού για την αυτοσχέδια χωματερή του Δήμου. Απίστευτες εικόνες είδαν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες δεν προέρχονται από κάποιον ΧΥΤΑ όπου εναποτίθενται σκουπίδια "με το νόμο".

Τρεις είναι οι σταθμοί μεταφόρτωσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Φαιστού. «Εστία μόλυνσης, που απειλεί τη δημόσια υγεία», χαρακτήρισε τη χωματερή, όμως όπως είπε, «από τη στιγμή που δεν μπορεί να λειτουργήσει ο δήμος», λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, «δεν φέρει ευθύνη».

«Πληρώνονται μόνο οι εργολάβοι», διευκρίνισε, ενώ τόνισε πως «εκκρεμούν δύο δόσεις στους Πέρα Γαλήνους. Περιμένουμε απάντηση από το υπουργείο και τον εισαγγελέα που έχει ζητηθεί επανειλημμένα βοήθεια για να δοθεί».

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Φαιστού είναι ένας από εκείνους που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχουν χρήματα ούτε καν για να κινηθεί απορριμματοφόρο και να μαζέψει τα σκουπίδια.

Σημειώνεται ότι ο δήμος λειτουργεί με την οικονομική βοήθεια από το μισθό των εργαζομένων, καθώς και  των φορέων του δήμου.

Σχόλια