Ειδήσεις

Πρωινά Σαββάτου με τους επιστήμονες του Μουσείου

Απαντήσεις στα ερωτήματα, τι είναι τα δηλητηριασμένα δολώματα; Ποια ζώα κινδυνεύουν περισσότερο από τα δηλητηριασμένα δολώματα; και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε, μας δίνουν επιστήμονες στην καθιερωμένη εκδήλωση (1ο και 3ο Σάββατο κάθε μήνα), που διοργανώνεται αυτή τη φορά με τίτλο "Φύση και δηλητήρια", το Σάββατο 18 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας προσκαλούν όλους όσους θέλουν να ερευνήσουν, να παίξουν, να φτιάξουν κατασκευές και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την παράνομη χρήση των δηλητηριασμένων δολωμάτων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00: Συζήτηση στην αίθουσα Πολυμέσων με θέμα: "Φύση και δηλητήρια" από την κ. Πόπη Μπαξεβάνη, συνεργάτιδα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σε σχετικά Ευρωπαϊκά προγράμματα.

12:00-14:00: "Κάνε το λαγωνικό", παιχνίδι εξερεύνησης μέσα στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο υποδοχής του Μουσείου - για ηλικίες άνω των 8 ετών).

12:00-14:00: Αφήγηση παραμυθιού "Ο σκύλος που ήθελε να γίνει γύπας". Το παραμύθι έγραψε ο κ. Fernandez Sierra S., μέλος της Πορτογαλικής ΜΚΟ Querqus, στο πλαίσιο του προγράμματος, στο οποίο συμμετείχε και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, "Καινοτομίες ενάντια στην παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων" (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο υποδοχής του Μουσείου - για ηλικίες άνω των 4  ετών).

12:00-14:00: Ζωο - κατασκευές.

H γενική είσοδος θα είναι 5 ευρώ, ενώ για τα μέλη του Συλλόγου "Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτη" η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Σχόλια