Ειδήσεις

Ο δήμαρχος Ηρακλείου για το θάνατο του Γ. Κλωνιζάκη

Τη βαθιά του θλίψη εκφράζει σε συλλυπητήρια επιστολή του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για το θάνατο του αγωνιστή της Δημοκρατίας Γιάννη Κλωνιζάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες, σε ηλικία 75 ετών.

«Με βαθιά θλίψη», αναφέρει ο κ. Λαμρινός, «αποχαιρετούμε σήμερα τον Γιάννη Κλωνιζάκη, μια ξεχωριστή προσωπικότητα με πολυσήμαντη παρουσία και προσφορά στον τόπο μας.

Η αγωνιστική δράση του στο πλευρό του Αλέκου Παναγούλη και η συνακόλουθη πολύχρονη φυλάκισή του από το δικτατορικό καθεστώς, στα χρόνια 1968-1973, κατέδειξαν την ανδρεία και τη δημοκρατική του συνείδηση.

Συνάμα, με τη συμμετοχή του, μεταπολιτευτικά, στη δημόσια ζωή, ως δήμαρχος και αντινομάρχης Χανίων, συνέβαλε στην πρόοδο και την ανάπτυξη της Κρήτης, σε ιδιαίτερα κρίσιμες περιόδους.

Ο Γιάννης Κλωνιζάκης υπηρέτησε αρχές και αξίες που τον καταξίωσαν στην κοινωνία. Η αντιστασιακή του δράση, η συνέπεια και το σπάνιο ήθος του θα αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα υπεύθυνου πολίτη και ακέραιου ανθρώπου στους μελλοντικούς καιρούς».

Σχόλια