Ειδήσεις

"Έφυγε" ο Γιάννης Κλωνιζάκης

Έφυγε από τη ζωή χθες, σε ηλικία 75 ετών, μετά από γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, ο Γιάννης Κλωνιζάκης, γνωστός μηχανικός, πρώην δήμαρχος και πρώην αντινομάρχης Χανίων αλλά κυρίως αγωνιστής της Δημοκρατίας.

Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στα Χανιά το 1940. Το 1959 εισήχθη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών.

Εργάστηκε ως μηχανικός από το 1968 στην Αθήνα και στο Μενίδι Αττικής, οπότε και συνελήφθη για τη συμμετοχή του στην οργάνωση "Ελληνική Αντίσταση", που με επικεφαλής τον Αλέκο Παναγούλη οργάνωσαν την απόπειρα κατά του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου.

Καταδικάστηκε σε 24 χρόνια κάθειρξη και μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Πέρασε από τις φυλακές της Αίγινας και της Κέρκυρας, απ' όπου αποφυλακίστηκε το 1973.

Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Αθήνα και τα Χανιά. Το 1978 εξελέγη δήμαρχος Χανίων. Διατέλεσε μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ επί εξαετία, μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών και αντιπρόεδρος επί διετία.

Ήταν επίσης μέλος του Δ.Σ. του τοπικού Τμήματος Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ. Διατέλεσε αντινομάρχης Χανίων κατά την τετραετία 1995-1998.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 3 από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Μεϊντάνι, Χανίων.

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του αγωνιστή της Δημοκρατίας Γιάννη Κλωνιζάκη εξέφρασε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Σχόλια