Ειδήσεις

Βρόμα και δυσωδία στην καρδιά του Ηρακλείου

Απαράδεκτη η κατάσταση στις δημόσιες τουαλέτες στη Χανιώπορτα. Ενώ εδώ και χρόνια, όπως υποστηρίζουν οι περίοικοι, παραμένουν κλειδωμένες, η δυσωδία έχει εξαπλωθεί στην περιοχή, αφού συνεχίζει να πηγαίνει ο κόσμος και να κάνει την ανάγκη του έξω από αυτές. Στο μεταξύ, τα σκουπίδια ολοένα και στοιβάζονται στο σημείο, με αποτέλεσμα όλος ο χώρος να αποτελεί εστία μόλυνσης. Όσοι περιμένουν στη στάση το λεωφορείο πραγματικά δεν μπορούν να σταθούν από τη άσχημη οσμή, όπως οι δύο περιπτεράδες που βρίσκονται επίσης... μπροστά από τις τουαλέτες.

Σε απόσταση αναπνοής από τις δημόσιες τουαλέτες καθημερινά αρκετοί αλλοδαποί περιμένουν για το μεροκάματο παίζοντας τάβλι.

Σε απόσταση "αναπνοής" βρίσκονται καθημερινά και οι οδηγοί ταξί, αφού η πιάτσα τους είναι ακριβώς δίπλα, όμως και αλλοδαποί που περιμένουν για ένα μεροκάματο παίζοντας τάβλι.

Αν και υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων, ο χώρος γύρω από τις δημόσιες τουαλέτες στη Χανιώπορτα θυμίζει σκουπιδότοπο.

«Δε θυμάμαι από πότε είναι κλειστές οι τουαλέτες. Εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουμε αυτό το χάλι και όποιος και να περάσει από το Δήμο αδιαφορεί. Δε βλέπουμε κανένα αποτέλεσμα, και τώρα που ανοίγει ο καιρός τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος βλέπει την ταμπέλα που δείχνει ότι υπάρχουν τουαλέτες και τουαλέτες δεν υπάρχουν τελικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», ανέφερε η κ. Δήμητρα Κυριακάκη, που διατηρεί περίπτερο μπροστά από τις δημόσιες τουαλέτες στη Χανιώπορτα.

Τα ούρα έχουν μετατραπεί σε ποτάμι, καθώς, παρότι οι τουαλέτες δε λειτουργούν, κάποιοι κάνουν την ανάγκη τους απ' έξω…

Η εν λόγω ταμπέλα θα έπρεπε να έχει ξηλωθεί, αφού από εκεί περνά το μισό Ηράκλειο, υποστηρίζουν οι πολίτες. Ορισμένοι πάντως, βλέποντας τις πόρτες κλειδωμένες, τελικά ουρούν στα σκαλοπάτια, στα πεζούλια, ακόμη και στους τοίχους των υποδομών αυτών, που κάποτε χιλιάδες κόσμος εξυπηρετούνταν.

Η ταμπέλα που δείχνει ότι στο σημείο υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες θα έπρεπε να έχει ξηλωθεί, όπως υποστηρίζουν οι πολίτες, αφού παραμένουν κλειστές εδώ και χρόνια.

Στο μεταξύ, κι ενώ υπάρχουν και κάδοι και καλάθια απορριμμάτων στο σημείο, τα σκουπίδια ολοένα και στοιβάζονται έξω από τις δημόσιες τουαλέτες.

«Είναι ντροπή να βρίσκονται σε τέτοιο χάλι, τώρα που έρχονται και τουρίστες», αναφέρουν οι οδηγοί ταξί, ανάμεσά τους και ο κ. Αλέξανδρος Πατεράκης, που δύο μέτρα παραπέρα περιμένουν για να πάρουν κούρσα. «Αφού υπάρχουν γιατί να μη χρησιμοποιούνται;», διερωτάται ο ίδιος και προσθέτει: «Αλλιώς να περιφραχτούν».

«Θα πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιοι άμεσα», τονίζει από την πλευρά του ο κ. Μουλαχούμ Καρίμ, ο οποίος διατηρεί περίπτερο δίπλα από τη στάση του λεωφορείου. Τα παράπονα που εισπράττει από τον κόσμο είναι πολλά. «Είναι κρίμα να υπάρχουν οι υποδομές και να μη δουλεύουν και να μην εξυπηρετείται ο κόσμος», αναφέρει και ο κ. Αγκρόν Τσομπάνι, που περνά ώρες στο σημείο παίζοντας τάβλι κάτω από τη σκιά των δέντρων, περιμένοντας για ένα μεροκάματο με άλλους αλλοδαπούς.

Τι λένε οι πολίτες

«Δεν μπορείς να αναπνεύσεις από τη βρόμα που αναδίδεται από το χώρο έξω από τις δημόσιες τουαλέτες στη Χανιώπορτα».

Αλέξανδρος Πατεράκης

«Θα πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιοι. Πολλά είναι τα παράπονα για την κατάσταση των τουαλετών από διερχόμενους και όσους περιμένουν το λεωφορείο».

Μουλαχούμ Καρίμ

«Είναι ντροπή να είναι κλειδωμένες οι δημόσιες τουαλέτες και ο κόσμος να κάνει την ανάγκη του έξω από αυτές. Έρχεται και τουρισμός».

Αγκρόν Τσομπάνι

Της Ιωάννας Βλαχάκη

Σχόλια