default-image

Από τη σούβλα στο… νοσοκομείο (video)

Από τη σούβλα στο… νοσοκομείο (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν για μία ακόμη φορά στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων της Κρήτης, καθώς. εκτός από τους καλοφαγάδες που ρίχτηκαν με μεγάλη δόση υπερβολής στο φαγητό και τα βρήκαν σκούρα στη συνέχεια, το δρόμο για το νοσοκομείο πήραν και όσοι αντιμετώπισαν προβλήματα από την υπερκατανάλωση αλκοόλ.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο επικρατούσε στις τελευταίες εφημερίες το αδιαχώρητο, με τα περιστατικά μέθης να δυσκολεύουν αφόρητα την κατάσταση τόσο για το προσωπικό όσο όμως και για τους υπόλοιπους ασθενείς, που περίμεναν να δουν γιατρό είτε τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους. Όπως εξηγεί ο διευθυντής του Τμήματος, εκφράζοντας το μεγάλο προβληματισμό του για το μεγάλο αριθμό των περιστατικών μέθης, η κατάσταση φτάνει πολλές φορές στο απροχώρητο, όπως έγινε τη Μεγάλη Παρασκευή.

Πολίτης μέσα στην παραζάλη της μέθης τα έκανε γυαλιά καρφιά στα ΤΕΠ, καταστρέφοντας ένα από τους υπολογιστές του τμήματος, πριν προλάβει να παρέμβει το προσωπικό ασφαλείας και να τον ακινητοποιήσει.

«Εμείς, πέρα από την ιατρική βοήθεια, προσπαθούμε να επιτελέσουμε και ένα κοινωνικό καθήκον στην αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών, ωστόσο με λυπεί πολύ που πρέπει να επισημάνω ότι οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να λάβουν ένα μήνυμα, πως δεν μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι και να καταστρέφουν δημόσιες υποδομές, να ζημιώνουν τους άλλους αρρώστους. Πρέπει να υπάρχει κάποιος καταλογισμός για να καταλάβουν επιτέλους ότι αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί», επισημαίνει ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων περιστατικών του Βενιζελείου κ. Χάρης Λιδάκης, ο οποίος αναφέρεται και στην παράμετρο της μεγάλης ανασφάλειας που βιώνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Ζητάμε από τους προϊσταμένους μας, από τη διοίκηση, να μας παρέχουν κάποια μεγαλύτερη ασφάλεια για να μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε αυτούς που μας έχουν πραγματικά ανάγκη, χωρίς ανασφάλεια και ένα κλίμα που δε βοηθάει στη σωστή λειτουργία μας». Η εικόνα αυτή είναι ουσιαστικά συνυφασμένη με τη λειτουργία του ΤΕΠ καθώς πολίτες σε κατάσταση μέθης προσέρχονται 3-4 σε κάθε εφημερία, ενώ κάθε δεύτερη εβδομάδα καταγράφεται και ένα κρούσμα βίαιης συμπεριφοράς, όπως εξηγεί ο κ. Λιδάκης.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_neai2aqf/

Τριήμερο με 240 περιστατικά στο Βενιζέλειο

Στο ΤΕΠ του Βενιζελείου εξυπηρετούνται περίπου 400 άτομα σε κάθε εφημερία και ο αριθμός των περιστατικών αυξάνεται κατά 10% στον απόηχο κάθε μεγάλης γιορτής, με πρωταγωνιστές όσους έφαγαν και ήπιαν παραπάνω. «Δυστυχώς τα στατιστικά στοιχεία δε μας βοηθούν εδώ να δούμε πόσοι το έχουν παρακάνει με το φαγητό αψηφώντας άλλα πιθανά παθολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς οι ασθενείς φτάνοντας στα ΤΕΠ καταγράφονται ως παθολογικά περιστατικά, με στομαχικές και κοιλιακές ενοχλήσεις που στη συνέχεια αποδεικνύεται αν οφείλονται στο φαγητό ή όχι». Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Λιδάκης, «αυτή η αύξηση της προσέλευσης στα ΤΕΠ κάθε γιορτινή περίοδο μπορούμε να πούμε ότι οφείλεται σε αυτές τις υπερβάσεις».

Παρόμοια εικόνα κατέγραψαν και τα υπόλοιπα νοσοκομεία καθώς το προσωπικό του ΕΚΑΒ δεν προλάβαινε να μεταφέρει περιστατικά. Μόνο στο τριήμερο από τη Μ. Παρασκευή ως και την Κυριακή μεταφέρθηκαν 240 περιστατικά. Περισσότερα από 100 τη Μεγάλη Παρασκευή, 80 το Σάββατο και 60 ανήμερα του Πάσχα. Μάλιστα το ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο συμμετείχε και σε δυο περιστατικά διακομιδής ασθενών, ανάμεσά τους και μια 40χρονη κοπέλα με ρήξη ανευρύσματος, η οποία μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News