default-image

Εφιάλτης στη Μόσχα για Παναθηναϊκό

Αθλητισμός
Εφιάλτης στη Μόσχα για Παναθηναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί και στη φετινή σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας ενάντια στον Παναθηναϊκό και το βράδυ της Τρίτης η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη φρόντισε να επιβεβαιώσει με το... καλημέρα ότι δεν την αγχώνει αυτός ο τίτλος.

Και πώς να την αγχώσει άλλωστε, αφού οι «πράσινοι» συνέχισαν τις κάκιστες εμφανίσεις που είχαν ξεκινήσει από την περσινή σεζόν ενάντια στους Μοσχοβίτες και το τελικό 93-66 απλά φανερώνει ότι η ρωσική ομάδα είχε και πάλι εύκολο έργο, για να κάνει έτσι το πρώτο βήμα για την πρόκριση σε ένα ακόμη φάιναλ φορ.

Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς κρατηθηκαν σχετικά κοντά στο σκορ μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά ήδη είχαν δεχθεί 29 πόντους και με τέτοια κακή άμυνα δύσκολα θα μπορούσαν να να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων.

Και αυτό ακριβώς συνέβη στο καταστροφικό δεύτερο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο το επιμέρους σκορ ήταν... 27-6 (!) υπέρ της ΤΣΣΚΑ, για να διαμορφωθεί έτσι το -29 του πρώτου ημιχρόνου (56-27) και με αμφότερες τις ομάδες να έχουν στρέψει από νωρίς το βλέμμα τους στο δεύτερο παιχνίδι της Πέμπτης (16/4).

Στην επανάληψη, οι Ρώσοι ανέβασαν τη διαφορά στο +35 (77-42), αλλά κατόπιν... κατέβασαν κάπως στροφές, αν και το τελικό -27 προφανώς και δεν τιμά τον Παναθηναϊκό, που πρόσθεσε και τρίτο κρίκο στην αλυσίδα των σαρωτικών του ηττών στην έδρα των πρωταθλητών Ρωσίας κατά την τελευταία διετία (είχαν προηγηθεί οι συντριβές με 77-51 και 74-44 στα περσινά πλέι οφ).

Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός καλείται να μεταμορφωθεί μέσα σε 48 ώρες αν θέλει να φέρει τη σειρά στα ίσα και να διεκδικήσει με άλλον αέρα τις πιθανότητες παρουσίας του στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης, ενώ στο αποψινό παιχνίδι ο Παππάς με 16 πόντους ήταν εκείνος που ξεχώρισε κάπως από το «ναυάγιο» των πρωταθλητών.

Από πλευράς Μοσχοβιτών, ο Μίλος Τεόντοσιτς με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ.

Τα δεκάλεπτα: 29-21, 56-27, 77-42, 93-66

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Ντε Κολό 7, Τεόντοσιτς 18, Νίκολς 13, Τζάκσον 7, Μαρκοϊσβίλι 13, Κορόμπκοφ 4, Ουίμς 2, Βοροντσέβιτς 7, Κάουν 6, Χριάπα 2, Χάινς 2, Κιριλένκο 12.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 4, Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 3, Νέλσον 2, Παππάς 16, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης, Γκιστ 14, Μπατίστα 8, Μπλουμς, Λούντζης 2.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News