default-image

"Ο κ.Τσίπρας να επιβάλει στους υπουργούς του το σεβασμό στους νόμους"

Ελλάδα
"Ο κ.Τσίπρας να επιβάλει στους υπουργούς του το σεβασμό στους νόμους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«To Πάσχα πέρασε, αλλά οι καταληψίες στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν πήγαν να βάψουν αβγά, όπως διαβεβαίωναν τις πρυτανικές Αρχές, ο κ. Βούτσης και τον ελληνικό λαό ο κ. Φλαμπουράρης», σχολιάζει το "Ποτάμι", με αφορμή την κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, για 16η ημέρα.

«Η κυβέρνηση, λοιπόν είναι αναγκασμένη να κάνει αυτό που δε θέλει να κάνει. Να αποφασίσει. Όμως η δραματική έκκληση της Πρυτανείας προς τον Αλέξη Τσίπρα δε φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση, αφού ο Πρωθυπουργός ταλαντεύεται ακόμη ανάμεσα στον "ακτιβισμό" - που ενίσχυε όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση - και στην εφαρμογή των νόμων, που απαιτούν τα σημερινά καθήκοντά του. Και είναι αστείο, που την έκκληση στον πρωθυπουργό "επιτέλους να αποφασίσει" απευθύνει καθημερινά και ο αρμόδιος υπουργός του κ. Πανούσης», επισημαίνει το "Ποτάμι".

Και καταλήγει: «Η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας - όπως αυτοαποκαλείται η σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - πριν σώσει τη χώρα θα πρέπει να αρχίσει από το Α της πολιτικής. Οι νόμοι ισχύουν ακόμη κι αν διαφωνούν με την εφαρμογή τους τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη και κάποιοι υπουργοί. Και το πρώτο καθήκον ενός πρωθυπουργού είναι να επιβάλει στους υπουργούς του και να διδάξει στο κόμμα του το σεβασμό στους νόμους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News