Ειδήσεις

Με τον Ομπάμα θα συναντηθεί την Πέμπτη ο Βαρουφάκης

Στην Ουάσινγκτον μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για να μετάσχει στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Την Πέμπτη θα είναι κεντρικός ομιλητής στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της», που διοργανώνεται στο πλαίσιο συνεδρίου του Ινστιτούτου Brookings.

Στο επίκεντρο της ενότητας, στην οποία θα μιλήσει ο υπουργός, θα βρεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, οι προοπτικές για μεταρρυθμίσεις και οικονομική ανάκαμψη και τα στοιχεία μίας πιθανής μελλοντικής στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ.

Ο κ. Βαρουφάκης, μετά την ομιλία του, αναμένεται ότι θα έχει μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον οικονομολόγο και πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς.

Πρόσθετο ενδιαφέρον στο εν λόγω συνέδριο, προσδίδει το γεγονός ότι θα συμμετάσχει και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος θα μιλήσει στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η ευρωζώνη σε σταυροδρόμι (ξανά)».

Το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με το ethnos.gr, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναμένεται να μεταβεί στον Λευκό Οίκο για να παραστεί στην καθιερωμένη τελετή για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, την οποία θα φιλοξενήσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης αναμένεται να έχει την ευκαιρία μιας ολιγόλεπτης συνομιλίας με τον Πρόεδρο Ομπάμα και τον Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σχόλια