Ειδήσεις

Από 18 έως 24 Απριλίου η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το μήνα Απρίλιο, θα λάβει χώρα η 11η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ (ΕΠΑ), η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, από 18 έως 24 Απριλίου 2015, με εκδηλώσεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο και με κεντρικό μήνυμα «Αλκοόλ και Οικογένεια. Όσο λιγότερο τόσο καλύτερα».

Η δράση αυτή είναι μία πρωτοβουλία που διοργανώνεται από το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠΑΓΝΗ, σε συνεργασία με το Σύλλογο Στήριξης Ατόμων με προβλήματα από το αλκοόλ "Η Επιστροφή".

Η ΕΠΑ είναι μία δράση που ξεκίνησε το 2005, ως μία παρέμβαση πρωτογενούς πρόληψης της κατανάλωσης αλκοόλ. Με το πέρασμα των χρόνων εξελίχθηκε, μεγάλωσε και αγαπήθηκε, έτσι ώστε να καταλήξει να αποτελεί πλέον θεσμό, ως μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις πρόληψης που λαμβάνουν χώρα κάθε άνοιξη, προσελκύοντας όλο και περισσότερους συμμετέχοντες, εθελοντές, συλλόγους και φορείς, μεγιστοποιώντας έτσι την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που έχουν σχέση με το αλκοόλ στο σύνολο της κοινωνίας μας.

Σχόλια