default-image

Νέα γενιά προφυλακτικών από υδρογέλη τα κάνει αόρατα!

Επιστήμη
Νέα γενιά προφυλακτικών από υδρογέλη τα κάνει αόρατα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερευνητές δημιούργησαν το απόλυτο προφυλακτικό με ένα  επαναστατικό υλικό  που θα είναι σχεδόν αόρατο και μάλιστα θα ενσωματώνει διάφορες ουσίες, λιπαντικές, ενισχυτικές κ.α,  τις οποίες θα διοχετεύει κατά τη διάρκεια του σεξ.

Οι ερευνητές πειραματίζονται με ελαστικά υλικά σε μορφή υδρογέλης τα οποία όπως λένε οι ειδικοί διαθέτουν μια σειρά από πλεονεκτήματα σε σχέση με τα υλικά λάτεξ (latex) από τα οποία παράγονται σήμερα τα προφυλακτικά. Τα ελαστικά υλικά υδρογέλης έχουν εξαιρετική αντοχή ενώ παράλληλα είναι πολύ εύκαμπτα. Άρα αποτελούν ιδανική πρώτη ύλη για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς προφυλακτικών.

Το προφυλακτικό αυτό είναι αποτέλεσμα μελετών που έγιναν από το ίδρυμα του μεγιστάνα της πληροφορικής Μπιλ Γκέιτς και της συζύγου του χρηματοδοτεί πολλά μεγάλα ερευνητικά προγράμματα όπως αναφέρει το madata.gr

Ένα από τα προγράμματα είναι και εκείνο της ανάπτυξης νέας γενιάς προφυλακτικών τα οποία θα προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η μετάδοση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων ασθενειών.

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Wollongong εξασφάλισε μια από τις επιχορηγήσεις του συγκεκριμένου προγράμματος και ξεκίνησε την προσπάθεια ανάπτυξης ενός νέου τύπου προφυλακτικών.

Οι ερευνητές του Wollongong προσπαθούν να επιφέρουν τροποποιήσεις σε κάποιο υλικό υδρογέλης ώστε εκτός από αντοχή και ευκαμψία να διαθέτουν και άλλες σημαντικές για την ερωτική πράξη ιδιότητες. Στόχος των ερευνητών είναι να δημιουργήσουν ένα προφυλακτικό που δημιουργεί στον χρήση την ίδια αίσθηση κατά τη διάρκεια του σεξ σαν να μην το φορούσε ενώ επιπλέον θα περιέχει λιπαντικές ουσίες ακόμη και μικρές δόσεις βιάγκρα ή άλλων σχετικών ουσιών.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τους προσεχείς μήνες θα παρουσιάσουν το πρωτότυπο του νέου προφυλακτικού που αναπτύσσουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News