default-image

Λαφαζάνης: Δεν "τελειώνει" η Ελλάδα στις 24 Απριλίου

Ελλάδα
Λαφαζάνης: Δεν "τελειώνει" η Ελλάδα στις 24 Απριλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η ελληνική πλευρά συνεχίζει να βρίσκεται "στριμωγμένη στα σχοινιά", με τους Ευρωπαίους να ζητάνε σε κάθε "διαπραγμάτευση" και περισσότερα, τα πράγματα δείχνουν να βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Η 24η Απριλίου είναι πλέον το νέο "ορόσημο" για τη θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων, αλλά ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, θεωρεί ότι δε θα έρθει το τέλος για την Ελλάδα εάν η κυβέρνηση δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της στη συνεδρίαση του Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Σε δηλώσεις του στα "Παραπολιτικά FΜ", ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε πως οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους βρίσκονται σε ένα δύσκολο και κρίσιμο σημείο, τονίζοντας πως είναι παρακινδυνευμένο να κάνει κάποιος μια ασφαλή εκτίμηση για το πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα.

Ωστόσο, τόνισε ότι δε θα είναι το τέλος για την Ελλάδα η μη συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, αναφέροντας πως η Ελλάδα έχει εναλλακτικές λύσεις.

«Εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τα προβλήματα θα είναι περισσότερα για την Ευρώπη και όχι τόσο για την Ελλάδα», είπε ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος, ερωτηθείς για τις ιδιωτικοποιήσεις, απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες, σχολιάζοντας πως «η Ελλάδα δεν πωλείται».

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Ρωσία, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «οι συνομιλίες στη Μόσχα αποτελούν ένα θετικό άνοιγμα της ελληνικής κυβέρνησης που αφορά τη φθηνή ενέργεια, τα οικονομικά οφέλη που μπορούμε να έχουμε αλλά και τη διεθνή αναβάθμιση της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο».

Ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι την επόμενη εβδομάδα ενδεχομένως να μπουν οι υπογραφές για την κατασκευή του αγωγού, υπογραμμίζοντας πως οι συνομιλίες γίνονται ώστε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Επιπλέον, ο υπουργός υποστήριξε πως θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των τιμών του φυσικού αερίου έως το 2019, όπως επίσης και μείωση της τιμής για τις μικρότερες ποσότητες φυσικού αερίου που λαμβάνει η Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει χρηματοδοτική ένεση προς την Αθήνα που θα αποπληρωθεί με τα έσοδα που θα έχει το Δημόσιο από τον αγωγό από το 2019.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News