Ειδήσεις

Συσκέψεις εργασίας για την ψυχική υγεία παρουσία Ξανθού

Δυο σημαντικές συναντήσεις εργασίας, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, θα πραγματοποιηθούν από την 7η ΥΠΕ Κρήτης την Πέμπτη 16 Απριλίου, στο χώρο του ΠΕΔΥ Μονάδας Υγείας Ηρακλείου στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου (αίθουσα εκδηλώσεων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ισόγειο).

Η πρώτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τις 10 π.μ. έως τις 11 π.μ., με τη συμμετοχή διοικητών, αναπληρωτών. διοικητών των Νοσοκομείων 7ης Υ.Πε Κρήτης, και των Δ.Σ. των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΚοιΣΠΕ) Ν. Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε θέματα λειτουργίας και του έργου των ΚοιΣΠΕ της περιφέρειάς Κρήτης, η διαβούλευση σχετικά με αυτά και η δυνατότητα αρωγής των νοσοκομείων στο έργο τους.

Η δεύτερη συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί ακολούθως από τις 11:30 π.μ. έως τη 1:30, με τη συμμετοχή διοικητών και αναπληρωτών διοικητών Νοσοκομείων 7ης ΥΠΕ Κρήτης, συντονιστών διευθυντών Ψυχιατρικών Τομέων, διευθυντών Ψυχιατρικών Κλινικών, Κινητών Μονάδων, Κέντρων Ψυχικής Υγείας και Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου, των διευθυντών Παιδοψυχιατρικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ, Κέντρου Ημέρας Νόσου Alzheimer Χανίων, καθώς και εκπροσώπων συλλόγων και σωματείων χρηστών ψυχικής υγείας.

Σκοπός της σύσκεψης είναι η ενημέρωση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας για ζητήματα Ψυχικής Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και η διαβούλευση επ' αυτών, παράλληλα με την κατάθεση γραπτών προτάσεων των συμμετεχόντων, αναφορικά με ζητήματα του φορέα που εκπροσωπούν.

Με τις συναντήσεις εργασίας και τη διαβούλευση επί των θεμάτων, φιλοδοξία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης αποτελεί η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου ψυχιατρικής φροντίδας που να εξυπηρετεί και να σέβεται τον άρρωστο άνθρωπο και τις ανάγκες του σε όλους τους τομείς, καθώς και η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των ΚοιΣΠΕ ανά νομό για την επαγγελματική υποστήριξη των ανθρώπων που πέρασαν ή περνούν μια ψυχολογική περιπέτεια ή έχουν εμπειρία εγκλεισμού στο άσυλο.

Σχόλια