Ειδήσεις

Επικίνδυνα φορτία και 3.000 κλήσεις

Με συστηματικό, συνεχές μπαράζ ελέγχων σε Ι.Χ. και φορτηγά οχήματα, τα οποία μετακινούνται με πλοία της γραμμής, επιχειρούν να προλάβουν τυχόν επικίνδυνες καταστάσεις τα κλιμάκια της Λιμενικής Αστυνομίας στο Ηράκλειο... Στόχος των λιμενικών είναι να εντοπίσουν παράνομα και επικίνδυνα φορτία, ικανά να προκαλέσουν προβλήματα στη διάρκεια των δρομολογίων. Μόνο το τελευταίο τρίμηνο πραγματοποιήθηκαν 389 έλεγχοι που οδήγησαν στον εντοπισμό δυο άκρως επικίνδυνων φορτίων.

Κατά ριπάς πέφτουν, την ίδια στιγμή, οι κλήσεις από τις λιμενικές Αρχές για παράνομη στάθμευση στο Μπεντενάκι. Οι κλήσεις φτάνουν ετησίως τις 3.000 (!), χωρίς ωστόσο το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται να υποχωρεί!

Αντιθέτως, αλαλούμ επικρατεί σε καθημερινή σχεδόν βάση στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου και ιδίως στο Μπεντενάκι, όπου, λόγω της στενότητας του παραλιακού, η κυκλοφοριακή ασφυξία γίνεται πραγματικά αφόρητη!

Οι κλήσεις από το προσωπικό του Λιμενικού πέφτουν "βροχή", όμως οι οδηγοί, απτόητοι, δε συνετίζονται ούτε στο ελάχιστο...

Είναι απόλυτα ενδεικτικό, άλλωστε, πως στο μικρό αυτό τμήμα της λεωφόρου Νεάρχου βεβαιώνονται κάθε χρόνο περί τα 3.000 πρόστιμα!

Αν και η κατάσταση στην παραλιακή, από το ύψος του Καρνάγιου, ως την πλατεία 18 Άγγλων άλλαξε ριζικά, στο Μπεντενάκι η κατάσταση, παρά τη συστηματική εποπτεία και τους ελέγχους από τους άνδρες του Λιμενικού, παραμένει η ίδια...

"Φύλλο και φτερό" τα φορτηγά

Το έτερο μέτωπο στο οποίο έχει ρίξει μεγάλο βάρος η Λιμενική Αστυνομία στο Ηράκλειο είναι αυτό της διακίνησης προϊόντων και εμπορευμάτων.

Οι λιμενικοί κάνουν φύλλο και φτερό βαρέα οχήματα, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται συστηματικά στα φορτηγά που επιβιβάζονται σε πλοία της γραμμής. Σκοπός δεν είναι άλλος, βεβαίως, από τον εντοπισμό τυχόν παράνομων ή επικίνδυνων φορτίων.

Ο απολογισμός από το ελεγκτικό "σαφάρι" πλούσιος!

Μέσα στο 2014 διενεργήθηκαν χιλιάδες έλεγχοι σε φορτηγά, οι οποίοι αποκάλυψαν 4.911 παραβάσεις. Το α' τρίμηνο του 2015 έχουν βεβαιωθεί 1.779 παραβάσεις σε φορτηγά, 2 μάλιστα εκ των οποίων αφορούν σε μεταφορά επικίνδυνων για τη δημόσια ασφάλεια φορτίων!

Έλεγχοι Λιμενικής Αστυνομίας

Παραβάσεις

2014

Α' ΤΡΙΜΗΝΟ 2015

Σε Φορτηγά

4.911

1.779

ΚΟΚ

2.304

781

Κ.Ο.Κ. (λοιπές)

351

Υπό ελεγκτικό κλοιό έχουν βρεθεί, την ίδια στιγμή, και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μέσα στα πλοία που "δένουν" στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Με φόντο, μάλιστα, τις εορταστικές αυτές ημέρες του Πάσχα, συγκροτήθηκαν μικτά κλιμάκια ελέγχου από στελέχη του Λιμεναρχείου, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και του Τμήματος Εμπορίου. Τα κλιμάκια διενήργησαν 7 αγορανομικούς και υγειονομικούς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε δρομολογημένα πλοία εντός του λιμανιού.

Έλλη Κοκάλη, Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια