default-image

Έτοιμος για… μάχη ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ
Έτοιμος για… μάχη ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Παναθηναϊκός ρίχνεται σήμερα (8 μ.μ., ΝΕΡΙT PLUS) στη μάχη με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα στην πρεμιέρα του πολέμου των δυο ομάδων στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Αν το «τριφύλλι» κάτσει να σκεφτεί ποια ομάδα έχει απέναντί του... κάηκε. Κι αυτό το λένε οι αριθμοί.

Η ΤΣΣΚΑ όχι μόνο διαθέτει ένα πανίσχυρο, πανάκριβο και λαμπερό ρόστερ, αλλά δείχνει να υπερτερεί των «πράσινων» σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες φέτος στην Ευρωλίγκα. Η παράδοση, βέβαια, δείχνει ισοπαλία. Οι δυο ομάδες έχουν μονομαχήσει 30 φορές μέχρι τώρα στη διοργάνωση και το σκορ είναι 15-15.

Από την άλλη, όμως, ο Παναθηναϊκός έχει να αλώσει τη Μόσχα από την 1η Δεκμεβρίου του 2010 (72-68) και από τότε μετράει 5 ήττες στη Ρωσία. Οι τρεις μάλιστα ήττες έγιναν πέρσι όταν πάλι είχε βρει απέναντί του την ΤΣΣΚΑ στα πλέι οφ και είχε χάσει την πρόκριση με σκορ 3-2. Μέσα σε όλα το «τριφύλλι» μετράει μόλις 2 νίκες στα 8 τελευταία ματς (εντός και εκτός έδρας) με τους Ρώσους.

Ο,τι κι αν λένε οι αριθμοί, όμως, ο Παναθηναϊκός είναι αποφασισμένος να μην τα σκεφτεί αυτά και να διεκδικήσει το δικαίωμα στο όνειρο της πρόκρισης που του αναλογεί. Του λόγου το αληθές επιβεβαίωσε ο Νίκος Παππάς: «Η ΤΣΣΚΑ δείχνει να υπερτερεί, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς δεν θα παλέψουμε και ότι δεν έχουμε τις πιθανότητές μας».

Το «στοιχειό» των τραυματισμών αποφάσισε να κάνει και χθες την εμφάνισή του στον Παναθηναϊκό. Ο Εϊ Τζέι Σλότερ τραυματίστηκε (του γύρισε το πόδι) στη χθεσινοβραδινή προπόνηση της ομάδας στην «Universal Sports Hall» . Η κατάσταση του Αμερικανού γκαρντ, και το αν θα προλάβει να παίξει στο αποψινό ματς, θα ξεκαθαρίσουν σήμερα το πρωί (ο παίκτης θα δοκιμάσει να προπονηθεί), αλλά όλα δείχνουν ότι η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδειξε ότι μάλλον δεν υπολογίζει πια, για τα καλά, τον Γκάνι Λαουάλ και τον άφησε εκτός της αποστολής (το ίδιο είχε κάνει και στον τελικό του Κυπέλλου) για το ματς με την ΤΣΣΚΑ. Ο Μαυροβούνιος πήρε 13 παίκτες στη Μόσχα και μαζί τους ήταν και οι νεαροί Λούντζης και Παπαγιάννης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News