default-image

Θρήνος στη Μεσαρά για το θάνατο του 42χρονου

Κρήτη
Θρήνος στη Μεσαρά για το θάνατο του 42χρονου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο θρήνος δεν έχει τέλος στη Μεσαρά για τον άτυχο 42χρονο, που έσβησε με τραγικό τρόπο μετά από συμπτώματα λαρυγγίτιδας στα χέρια των γιατρών του Βενιζελείου. Ο 42χρονος από το Φουρνοφάραγγο ανήμερα του Πάσχα πήγε μαζί με τον αδελφό του στην εφημερία του νοσοκομείου, στα ΤΕΠ, με οξύ πονόλαιμο και κατέληξε μετά από δύο ώρες στην Εντατική.

Ο άτυχος Μεσαρίτης εργαζόταν ως χειριστής γεωτρύπανου και ήταν πολύ αγαπητός στους κατοίκους της περιοχής. Ήταν ιδιαίτερα γεροδεμένος και έδειχνε πάντα γερός και δυνατός. Γι' αυτό και, όπως φαίνεται, αψήφησε τα συμπτώματα της λαρυγγίτιδας που τον ταλαιπωρούσε.

Όπως πρόλαβε να εξηγήσει στους γιατρούς ο ιερέας αδελφός του, είχε συμπτώματα λοίμωξης τα προηγούμενα 24ωρα, χωρίς να συμβουλευτεί κάποιο γιατρό. Μόνο όταν ο πονόλαιμος έγινε αφόρητος πήγε στο φαρμακείο και πήρε αντιβίωση με δική του πρωτοβουλία. Γρήγορα κατάλαβε ότι δεν τον βοηθούσε ούτε στο ελάχιστο και αποφάσισε να ζητήσει ιατρική βοήθεια. Ο ιερέας έσπευσε ανήσυχος να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, βλέποντάς τον να δυσκολεύεται ώρα με την ώρα να ανασάνει. Φτάνοντας στο Βενιζέλειο περίπου στις 10 το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, ο 42χρονος βρισκόταν ήδη σε ημικωματώδη κατάσταση.

Όπως φάνηκε από την εξέλιξη του περιστατικού, είχε αναπτύξει σοβαρό οίδημα, το οποίο του προκαλούσε ασφυξία. Οι γιατροί του Βενιζελείου έπεσαν κυριολεκτικά πάνω του συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα της κατάστασης. Κατάφεραν να τον διασωληνώσουν, ωστόσο η προσπάθειά τους δεν καρποφόρησε καθώς, όπως φαίνεται, ήταν ήδη πολύ αργά. Μετά από περίπου δύο ώρες νοσηλείας στη ΜΕΘ, άφησε την τελευταία του πνοή.

Η εξέλιξη άφησε σοκαρισμένους και εμβρόντητους τους συγγενείς του, που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως από τη μια στιγμή στην άλλη έχασε τη ζωή του από λαρυγγίτιδα.

Το 42χρονο Νίκο Μηναδάκη, που ήταν ανύπαντρος, θα συνοδεύσουν αύριο οι συγγενείς του στην τελευταία του κατοικία, καθώς αναμένεται να ταφεί στο Φουρνοφάραγγο, απ' όπου κατάγεται η οικογένειά του.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News