default-image

Νιώθει ακμαίος ο Μπουφόν

Αθλητισμός
Νιώθει ακμαίος ο Μπουφόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν και βαδίζει προς το 38o έτος της ηλικίας του, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν δεν σκέφτεται ακόμα τη στιγμή που θα σταματήσει να φοράει τα γάντια του και να υπερασπίζεται την εστία του. Ο ίδιος είπε σε συνέντευξή του πως θα συνεχίσει να βάζει «stop» σε αντίπαλους τουλάχιστον για τρία χρόνια ακόμα και μάλιστα αγωνιζόμενος ως βασικός σε υψηλό επίπεδο.

«Αν συνεχίσω σε αυτό το επίπεδο φυσικά και πνευματικά, μπορώ να εγγυηθώ δύο ή τρία χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο. Εγώ δεν είμαι Νο2, θέλω να είμαι ένας 40χρονος που είναι ακόμα Νο1. Θέλω να βιώσω όσα χρόνια μου μένουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αποδείξω πως ακόμα και στα 37 ή τα 38 χρόνια είμαι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας».

Χαρακτηριστικά ο διεθνής Ιταλός πορτιέρο δήλωσε πως έχει θέσει ως στόχο να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία, έχοντας ήδη μέχρι στιγμής φορέσει 147 φορές τη φανέλα της «σκουάντρα ατζούρα».

«Αν σας έλεγα πως δεν σκέφτομαι το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία, θα έλεγα ψέματα, είμαι συνηθισμένος στο να θέτω υψηλούς στόχους. Αν και δεδομένου πως μένουν τρία χρόνια ακόμα και την ηλικία μου, ζητάω πολλά» επεσήμανε ο 37χρονος τερματοφύλακας της Γιουβέντους.

Ακόμα ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν σημείωσε πως λυπάται που δεν αγωνίστηκε ποτέ στο αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά ήταν απόλυτα ευχαριστημένος τόσο στην Πάρμα όσο και στη Γιουβέντους.

«Ένα πράγμα έχω μετανιώσει και είναι που δεν αγωνίστηκα στην Premier League. Θα μου άρεσε να έχω παίξει σε αυτά τα στάδια με την τόσο ωραία ατμόσφαιρα. Δεν έφυγα ποτέ από την Ιταλία γιατί πάντα πίστευα πως το ιταλικό πρωτάθλημα ήταν το πιο δύσκολο ανάμεσα στα μεγάλα πρωταθλήματα. Ήμουν 10 χρόνια στην Πάρμα και τώρα 15 στη Γιουβέντους, όταν είσαι ευτυχισμένος σε μία ομάδα, δεν έχει νόημα να φύγεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News