default-image

Η 1η πυρκαγιά της περιόδου στο Κουτσουνάρι Καλαμαύκας

Κρήτη
Η 1η πυρκαγιά της περιόδου στο Κουτσουνάρι Καλαμαύκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:29 το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Απριλίου, πάνω από την Εκκλησία των Αγίων Πάντων στη θέση Κουτσουνάρι Καλαμαύκας, και έκαιγε για πολλές ώρες θάμνους πεύκα και φρύγανα, ενώ απειλούσε ακόμη και λιόφυτα σε περίπτωση που άλλαζα η διεύθυνση των ανέμων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας έλαβε την πρώτη κλίση στις 12:29 το μεσημέρι από κάτοικο ο οποίος καλούσε σε βοήθεια, καθώς έβλεπε ότι η φωτιά λόγω του Βορρά που φυσούσε δεν ήταν εύκολο να περιοριστεί και να σβήσει.

Πληροφορίες θέλουν έναν ελαιοπαραγωγό να προσπαθεί να κάψει τα λιόκλαδα του και να του "φεύγει" η φωτιά, η οποία εξαπλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση που είχε καεί ξανά πριν μερικά χρόνια, ενώ στο μεταξύ η βλάστηση είχε αναγεννηθεί.

Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν αμέσως δύο επανδρωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας. Μέχρι τις 3:30 μ.μ. στη δύναμη πυρόσβεσης, λόγω του δύσβατου της περιοχής και της σοβαρότητας της κατάστασης, είχαν προστεθεί συνολικά 4 πυροσβεστικά οχήματα από την Ιεράπετρα δύο από τον Άγιο Νικόλαο και ένα από τη Σητεία.

Από την αρχή της επιχείρησης τους πυροσβέστες συντόνιζε ο παραγωγός κ. Δημήτρης Καλιοτζής, ενώ λίγο αργότερα στον τόπο της πυρκαγιάς έφθασε από τον Άγιο Νικόλαο, και ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λασιθίου, ο αντιπύραρχος κ. Μιχάλης Βασιλάκης.

Μετά τις 3:30 το απόγευμα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, άρχισαν να περιορίζουν κάπως την πυρκαγιά, χωρίς ωστόσο να την έχουν θέσει έστω υπό μερικό έλεγχο.

Του Νίκου Πετάση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News