Ειδήσεις

Διαδικτυακή απάτη και σε βάρος... κτηνοτρόφων

Μάλλον δεν θα θέλει να ξανακούσει λέξη για αγορές μέσω Ίντερνετ ένας 60χρονος κτηνοτρόφος από χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας, ο οποίος έπεσε θύμα διαδικτυακών απατεώνων ελπίζοντας σε μεγάλα κέρδη εν όψει του Πάσχα. Οι νεότεροι κτηνοτρόφοι της Κρήτης δεν υστερούν και πολύ στην εξοικίωση τους με το διαδίκτυο γι αυτό και καλό θα είναι να είναι προσεκτικοί !  


Η αγγελία που είχε αναρτηθεί από έναν ιδιώτη σε γνωστή ιστοσελίδα του διαδικτύου για την πώληση 15 αρνιών, κίνησε την προσοχή του κτηνοτρόφου που σκέφτηκε ότι την ευκαιρία να μεγαλώσει το κοπάδι του τώρα που η ζήτηση είναι αυξημένη. Έτσι, έκανε παραγγελία για να παραλάβει 15 αρνιά έναντι ποσού ύψους 2.500 ευρώ. Όπως φαίνεται μάλιστα δεν ήταν και ο μόνος υποψήφιος αγοραστής, καθώς πολλοί επαγγελματίες του κλάδου είχαν "φλερτάρει" με την αγγελία.


Αν και ο 60χρονος κατέθεσε ολόκληρο το ποσό σε λογαριασμό που του έδωσε ο «πωλητής», αρνιά δεν… είδε με αποτέλεσμα να καταφύγει στις αστυνομικές αρχές της Ηλείας όπου κατήγγειλε ότι τον είχαν εξαπατήσει. Η έρευνα για να εντοπιστούν οι άγνωστοι απατεώνες βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά, εκτός από τα χρήματά του, το θύμα έχασε και την αγοραστική περίοδο.

Σχόλια