default-image

Καζναφέρης: «Έχουμε πίστη για την παραμονή»

Ποδόσφαιρο
Καζναφέρης: «Έχουμε πίστη για την παραμονή»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με 4 αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της κανονικής περιόδου, το έργο του Εργοτέλη στην υπόθεση παραμονή έχει δυσκολέψει αρκετά, καθώς βρίσκεται στο -6 από τη σωτηρία.

Όμως, όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, υπάρχει και αισιοδοξία ότι μπορούν να ανατραπούν τα δεδομένα, κάτι που εξέφρασε και ο Κώστας Καζναφέρης μιλώντας στο gazzetta.gr. Ο 27χρονος μπακ χαφ τόνισε πως οι Κρητικοί μπορούν να αναστρέψουν την κατάσταση και να παραμείνουν στην πρώτη κατηγορία για μία ακόμα σεζόν, καθώς και ότι η πίστη σε αυτό και ο χαρακτήρας που έδειξαν τους βοήθησε να φτάσουν στη νίκη κόντρα στον Πανθρακικό.

Ακόμη, είναι σίγουρος πως την επόμενη σεζόν η Σούπερ Λίγκα θα έχει τουλάχιστον μία ομάδα από την Κρήτη, αναφέρθηκε στις πολλές αλλαγές προπονητών που υπήρξαν μέσα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και τον ρόλο που έπαιξαν, καθώς και στο γεγονός ότι ο Εργοτέλης έχει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Κώστα μία σημαντική νίκη απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους. Τι ήταν αυτό που έδωσε τους τρεις βαθμούς;

«Ήταν η πίστη που είχαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να παραμείνουμε στην κατηγορία. Δείξαμε χαρακτήρα, πήγαμε αποκλειστικά και μόνο για τη νίκη διότι ξέραμε ότι οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα μας έφερνε σε πολύ δυσάρεστη θέση τη δεδομένη χρονική στιγμή».

Ισοφαριστήκατε σε σημείο που το ματς θα μπορούσε να πάρει οποιαδήποτε τροπή. Φοβηθήκατε ότι ο Πανθρακικός μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα;

«Στο ματς δε νομίζω ότι δυσκολευτήκαμε αρκετές φορές. Ξέραμε ότι έπρεπε να σκοράρουμε και το γκολ του Πανθρακικού ίσως μας προκάλεσε μια ανησυχία, αλλά η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και πίστεψε στη νίκη παρά το ότι έπαιζε και με δέκα παίκτες. Παρ' όλο που ισοφαριστήκαμε, αντιδράσαμε σωστά. Πήραμε δύναμη από τον κόσμο μας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας να έρθει να μας στηρίξει στην προσπάθεια που θα κάναμε και θελαμε πολύ να τους δώσουμε τη χαρά της νίκης».

Στο 82' ήρθε η αποβολή, στο 84' σκοράρατε. Πώς αντιδράσατε μετά το δεύτερο γκολ, καθώς έπρεπε να κρατήσετε το σκορ με παίκτη λιγότερο;

«Θεωρώ ότι ήταν άδικη η αποβολή του συμπαίκτη μου. Αυτό πείσμωσε τους ποδοσφαιριστές, ανεβάσανε ρυθμό για τα υπόλοιπα λεπτά και έδειξαν ότι μπορούσαν να κρατήσουν το σκορ, ακόμα κι ας έχουν παίκτη λιγότερο».

Επόμενο παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια, τι πρέπει να προσέξετε για να πάρετε το θετικό αποτέλεσμα;

«Πιστεύω ότι πρέπει να πάμε με το ίδιο σκεπτικό που είδαμε τον αγώνα με τον Πανθρακικό, που ήταν να κοιτάξουμε μόνο τη νίκη και να κάνουμε τα πάντα για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, με την Ξάνθη το βλέπουμε σαν να είναι το τελευταίο και πρέπει να ματώσουμε τη φανέλα για να φτάσουμε στη νίκη».

Είστε στο -6 από τη ζώνη. Απομένουν 4 αγώνες, σε ποιο κομμάτι δουλεύετε περισσότερο για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα;

«Η ομάδα είναι δουλεμένη αρκετά καλά και είναι περισσότερο θέμα ψυχολογίας τα ματς που απομένουν. Σε αυτό το κομμάτι δουλεύουμε περισσότερο, θέλουμε να γιγαντώσουμε τους εαυτούς μας στα 90 λεπτά που παίζουμε για να καταφέρουμε να πάρουμε αποτελέσματα που θέλουμε σε αυτά τα 90 λεπτά».

Τι έφταιξε και βρίσκεστε σ' αυτή τη θέση, τι σας στέρησε βαθμούς;

«Τώρα μπορούμε να πούμε ότι φταίνε πάρα πολλά, όμως αυτό δεν είναι σωστό. Το σωστό είναι ότι στα τέσσερα ματς που απομένουν πρέπει να δούμε παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά. Όσο κακό κι αν ήταν το ξεκίνημα, γιατί πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο και η συγκομιδή του πρώτου γύρου, ακόμα και τώρα όπως έχουν τα πράγματα μπορούμε να αναστρέψουμε την κατάσταση».

Υπήρξαν και πολλές αλλαγές προπονητών. Έπαιξε και αυτό κάποιο ρόλο;

«Σίγουρα. Όταν αλλάζεις προπονητή, δεν είναι και κάτι τόσο ευχάριστο. Έγιναν πολλές αλλαγές και προσώπων στη μεταγραφική περίοδο, ο Εργοτέλης ενισχύθηκε με εννιά μεταγραφές. Δε βρέθηκε ισορροπία, υπήρξαν πολλά σκαμπανεβάσματα, κάτι που έπαιξε επίσης τον ρόλο του».

Έχετε μία από τις χειρότερες άμυνες στο πρωτάθλημα. Σε τι οφείλεται αυτό;

«Θεωρώ ότι είναι η ισορροπία των παικτών που δε βρήκαν. Έγιναν αλλαγές προσώπων σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, οπότε δε βρέθηκε η κατάλληλη χημεία. Ήμασταν και άτυχοι σε κάποια παιχνίδια, ωστόσο νομίζω ότι όπως είναι τώρα τα πράγματα και πάλι μπορούμε να αναστρέψουμε την κατάσταση. Η χειρότερη άμυνα είναι κάτι που πονάει πολύ, σε λίγα παιχνίδια δεχτήκαμε αρκετά γκολ, αλλά φυσικά η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση».

Σ' έχουμε δει να παίζεις σε αρκετές θέσεις. Ποια πιστεύεις ότι σου ταιριάζει περισσότερο;

«Αυτό που μ' ενδιαφέρει περισσότερο είναι να βοηθήσω την ομάδα σ' όποια θέση κι αν αγωνιστώ. Στις τρεις του κέντρου, αν παίξεις με δύο εξάρια και ένα οχτάρι, δεξιά σαν οχτάρι, σαν εξτρέμ, με ευχαριστεί περισσότερο να παίζω».

Έχεις φορέσει τη φανέλα του Πλατανιά, τώρα παίζεις στον Εργοτέλη. Πώς βλέπεις το ενδεχόμενο να μην έχει καμία ομάδα η Κρήτη την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα;

«Ο Πλατανιάς θα φτάσεις τους 40 πόντους στα παιχνίδια με ΟΦΗ και Νίκη Βόλου. Θεωρώ ότι η ζώνη θα φτάσει κάπου εκεί, οπότε θα μπορέσει να πάρει έναν βαθμό βάσει αποτελεσμάτων και θα μείνει στην κατηγορία. Έχει πιθανότητες και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι η Κρήτη δε θα έχει ομάδα στη Σούπερ Λιγκ την επόμενη σεζόν. Όσο για το δικό μας κομμάτι, δεν εξαρτιόμαστε μόνο από εμάς, αλλά και από τα αποτελέσματα άλλων ομάδων. Στον ΟΦΗ έγιναν πάρα πολλά, που τον οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται τώρα. Το σημαντικό είναι αυτές οι ομάδες να επιστρέψουν στο μέλλον δυνατότερες και πάνω απ' όλα υγιείς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News