Ειδήσεις

Στιγμές χαλάρωσης για όσους παρέμειναν στο Ηράκλειο

Με αισιοδοξία και σύμμαχο τον καλό καιρό οι Ηρακλειώτες που δεν επισκέφτηκαν χωριά και πόλεις της περιφέρειας βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο κέντρο της πόλης για να κάνουν τη βόλτα τους γιορτάζοντας έτσι την Ανάσταση, σε ένα Ηράκλειο χωρίς κυκλοφοριακό και θορύβους.

Μπορεί εκατοντάδες Κρητικοί να επέλεξαν να αποδράσουν από τα αστικά κέντρα προκειμένου να βρεθούν στα χωριά της περιφέρειας και να ψήσουν τον παραδοσιακό οβελία, όμως αρκετοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν να παραμείνουν στην πόλη του Ηρακλείου για να απολαύουν την ηρεμία μιας άδειας πόλης χωρίς κυκλοφοριακό και φασαρία, γιορτάζοντας έτσι με το δικό τους τρόπο την Ανάσταση.

Οι κεντρικοί δρόμοι και οι πλατείες ήταν σχεδόν άδειοι από αυτοκίνητα, με τους πολίτες με αισιοδοξία και σύμμαχο τον καλό καιρό να κάνουν τη βόλτα τους ξεφεύγοντας για λίγο από το άγχος της καθημερινότητας.

Τα περισσότερα καταστήματα πάντως παρέμειναν σήμερα κλειστά, ενώ λιγοστοί ήταν και οι εργαζόμενοι που έμειναν στα πόστα τους για να εξυπηρετήσουν τους ξένους και τους Έλληνες επισκέπτες του Ηρακλείου.

Όπως τόνισαν, μια ώρα ανεμελιάς είναι ικανή για να αποβάλει κανείς το άγχος της καθημερινότητας.

Μικροί και μεγάλοι με θετική σκέψη για το αύριο πλημμύρισαν τα γνωστά στέκια του Ηρακλείου και έστειλαν τα μηνύματά τους σε όσους επιμένουν να σκέφτονται αρνητικά.

Μάνος Τριγώνης

Σχόλια