Ειδήσεις

Χιλιάδες κροτίδες και δεκάδες συλλήψεις σε όλο το νησί

Οι εντολές για την πάταξη του εκρηκτικού εθίμου δόθηκαν από πολύ νωρίς από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης. Προκειμένου να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές και να μη σημειωθούν τραυματισμοί, η εφαρμογή του νόμου είναι αυστηρή. Σε όλο το νησί ήδη έχουν βρεθεί και κατασχεθεί μέχρι και χθες δεκάδες χιλιάδες κροτίδες, βεγγαλικά και παιδικά αθύρματα και στα κρατητήρια κατέληξαν τουλάχιστον 20 άτομα.

"Υπό το φόβο των Ιουδαίων" η παρουσία της Αστυνομίας ήταν έντονη τόσο στις εκκλησίες των πόλεων όσο και της υπαίθρου. Κυρίως σε ιερούς ναούς που παραδοσιακά οι κροτίδες κάθε χρόνο "δίνουν και παίρνουν" τρομοκρατώντας όσους δε συντάσσονται με αυτού του είδους τα έθιμα.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί για μια αναίμακτη εορταστική περίοδο εφιστάται η προσοχή των γονέων ώστε να μην αποτελούν το κακό παράδειγμα για τα μικρά παιδιά, ενώ απευθύνεται έκκληση για την αποφυγή αυτοσχέδιων κροτίδων.

Οι αστυνομικοί σε όλο το νησί θα βρίσκονται σε ετοιμότητα καθ' όλη της διάρκεια των ήμερων που το εκρηκτικό έθιμο έχει την τιμητική του πραγματοποιώντας εντατικούς ελέγχους και συλλήψεις.

Μαρία Μαυρομάτη

Σχόλια