default-image

Νέα δεδομένα στην υπόθεση Γιακουμάκη

Κρήτη
Νέα δεδομένα στην υπόθεση Γιακουμάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα δεδομένα στην υπόθεση Γιακουμάκη προκύπτουν από δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας του άτυχου φοιτητή, σύμφωνα με τις οποίες η έκθεση του ιατροδικαστή μιλάει για... φαινόμενη αυτοχειρία.

Ο ιατροδικαστής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο 20χρονος να μην έβαλε μόνος του τέλος στη ζωή του, αλλά να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

«Η ιατροδικαστική έκθεση μιλάει για φαινόμενη αυτοχειρία, τουτέστιν για κάτι το οποίο δεν είναι απολύτως βέβαιο. To γεγονός ότι λείπει ένα μεγάλο τμήμα του σώματος του μακαρίτη του Βαγγέλη εμπόδισε τον ιατροδικαστή να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα», είπε ο κ. Μπούκας μιλώντας στο Star.

Ο δικηγόρος μάλιστα περιμένει να πάρει τη δικογραφία στη χέρια του, έτσι ώστε να είναι σίγουρος αν προκύπτουν αδικήματα από τις συμπεριφορές κάποιων συμφοιτητών.

Οι συνομιλίες "φίλων"

Εντωμεταξύ, αποσπάσματα από τις συνομιλίες που είχε η παρέα των έξι φοιτητών, οι οποίοι φέρονται ότι πρωταγωνιστούσαν στα περιστατικά εκφοβισμού του Βαγγέλη Γιακουμάκη στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτουν τα όσα οι νεαροί έλεγαν μεταξύ τους όλο το διάστημα που οι Αρχές αναζητούσαν τα ίχνη του Βαγγέλη.

«Οι μ........ πάνε να μας φορτώσουν την αυτοκτονία του Βαγγέλη», «εμείς τι φταίμε, μας μπλέκουν άδικα», «ακούνε όλες τις διαδόσεις του κόσμου», «γιατί τα φορτώνουν όλα σ' εμάς;», «δεν κάναμε τίποτα, μόνο πλάκα», «εμείς τον ψάχναμε και τώρα μας κατηγορούν», «παίζαμε με τον Βαγγέλη και μας βγάζουν τραμπούκους», είναι μερικά αποσπάσματα από τις συνομιλίες που καταγράφηκαν.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου από τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μετά και την ανεύρεση της σορού του Βαγγέλη στις 15 Μαρτίου.

Οι επισυνδέσεις των τηλεφωνικών αριθμών που χρησιμοποιούσαν οι νεαροί που έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ. μετά την άρση του απορρήτου αφορούσαν σε άτομα που είχαν φοιτήσει στη σχολή τον προηγούμενο χρόνο, ανάμεσά τους και ένας φαντάρος, που φαίνεται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα καταγγελλόμενα περιστατικά εκφοβισμού, και σε κάποιους καινούργιους της νέας φοιτητικής περιόδου.

Όλες αυτές τις μέρες, στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ακούν και απομαγνητοφωνούν τις συνομιλίες των νεαρών, προκειμένου το υλικό να συμπεριληφθεί στην ογκωδέστατη δικογραφία. Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, από αυτές τις επικοινωνίες δεν προκύπτουν προς το παρόν ύποπτες αναφορές, που θα μπορούσαν να αναδεικνύουν προσπάθειες συγκάλυψης εγκληματικής ενέργειας ή συμφωνίας κοινών θέσεων χειρισμού της υπόθεσης, ωστόσο όλες οι συνομιλίες της παρέας των έξι πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα μετά το θάνατο του 20χρονου σπουδαστή.

Οι απομαγνητοφωνήσεις συνεχίζονται από τις αστυνομικές Αρχές, ενώ μετά το Πάσχα αναμένεται η κλήτευση των έξι φοιτητών ενώπιον του ανακριτή. Το ίδιο διάστημα, θα καταθέσουν οι γονείς, η αδελφή και ο αδελφός της κοπέλας με την οποία φέρεται να ήθελε να συνάψει σχέσεις ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας φαίνεται να έχει πει πως θέλει η μητέρα του άτυχου Βαγγέλη και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να καταθέσουν τελευταία, όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταθέσεων μαρτύρων και η ιατροδικαστική έκθεση.

Παράλληλα, ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης αναμένεται να λάβει το σύνολο των αποτελεσμάτων από τις ιστολογικές εξετάσεις ώστε να ολοκληρώσει την έκθεσή του, η οποία θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Η μαντινάδα της Ελένης Γιακουμάκη για τον αδερφό της

Την ώρα που οι έρευνες γύρω από το χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη συνεχίζονται, με τον πόνο της οικογένειάς του να παραμένει άσβεστος, η αδερφή του 20χρονου φοιτητή τού αφιέρωσε μία μαντινάδα με μια ανάρτησή της στο Facebook.

«Βαγγέλη απόψε αν μ' ακούς, εκεί ψηλά που είσαι, κατέβα λίγο να σε δω, και τον καημό μου σβήσε. Έλα Βαγγέλη στ' όνειρο, τη συντροφιά σου να 'χω, και πες μου μην ανησυχείς εγώ είμαι εδώ υπάρχω!!!! - 6/2/2015», έγραψε η Ελένη Γιακουμάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News