Ειδήσεις

Κουρουμπλής από Ηράκλειο:"Σε ένα μήνα προσλήψεις στην υγεία"

«Σε έναν μήνα θα "τρέξουν" οι προκηρύξεις για τις 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος επισκέφτηκε τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου, ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, προκειμένου να συνομιλήσει με ασθενείς που νοσηλεύονται σε κλινικές τις άγιες μέρες του Πάσχα αλλά και να ανταλλάξει ευχές με ασθενείς που νοσηλεύονται σε κλινικές, τις άγιες μέρες του Πάσχα.

«Το ζήτημα της δημόσιας υγείας είναι αδιαπραγμάτευτο για τη κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος παράλληλα ανέφερε ότι στην κυβέρνηση θα συγκρουστούν με συμφέροντα αλλά και νοοτροπίες για την αναβάθμιση της ποιότητας στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επανέλαβε ότι πολύ σύντομα μεγάλος αριθμός γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού θα αιμοδοτήσει το σύστημα υγείας στα δημόσια νοσοκομεία και ότι η δυσπιστία των πολιτών ως προς αυτό το ευαίσθητο ζήτημα θα πάψει να υφίσταται.

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε και το ΕΚΑΒ, δηλώνοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να χαθούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ για την αγορά 180 ασθενοφόρων σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τα 25 αφορούν την Κρήτη.

Εντωμεταξύ, ευχές που συνοδεύονταν με λαμπάδες και παιχνίδια μοίρασαν μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου στους μικρούς ασθενείς που νοσηλεύονται στις παιδιατρικές κλινικές, σκορπώντας τους λίγη χαρά.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια