default-image

Προσωρινά κρατούμενοι 3 από τους 5 για τη σωρεία κλοπών

Κρήτη
Προσωρινά κρατούμενοι 3 από τους 5 για τη σωρεία κλοπών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανακριτικό κατώφλι πέρασαν σήμερα, ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου, για να απολογηθούν, οι υπόλοιποι πέντε άνδρες από τους συνολικά 8 που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χιλιάδες κλοπιμαία πάσης φύσεως στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου.

Όπως αποφάσισε η ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, οι 3 κρατήθηκαν προσωρινά, ενώ οι 2 αφέθησαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα. Επίσης τους επιβλήθηκε και καταβολή εγγυοδοσίας 8.000 ευρώ για τον ένα και 6.500 ευρώ για τον άλλο. Να σημειωθεί ότι οι 5 αντιμετωπίζουν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες ομολόγησαν κάποιες μεμονωμένες κλοπές, αλλά κάποιες άλλες δεν τις παραδέχονται.

Κριτική στάση και προβληματισμός από τους συνηγόρους υπεράσπισης, που κάνουν λόγο για ποινή τιμωρητικού χαρακτήρα αναφορικά με την προφυλάκιση, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία αστυνομικής δύναμης στα Δικαστήρια το πρωί του Σαββάτου και έως το μεσημέρι που βγήκε η απόφαση.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ενώ στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου συνεχίζεται η παρέλαση θυμάτων κλοπής προκειμένου να αναγνωριστούν και τα υπόλοιπα κλοπιμαία που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ελεύθεροι υπό όρους αφέθηκαν τη Μ. Πέμπτη άλλοι τρεις

Υπενθυμίζεται ότι τη Μεγάλη Πέμπτη τρεις κατηγορούμενοι άνδρες, από τους οκτώ συνολικά που συνελήφθησαν στα πλαίσια της ίδιας υπόθεσης, αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους, με τις κατηγορίες σε βάρους τους να είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Στα δύο άτομα, πατέρα και γιο, εκτός από τους όρους επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση. Συγκεκριμένα, στον 52χρονο και τον 28χρονο απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, υποχρεούνται να δίνουν το "παρών" στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, ενώ επιβλήθηκε και εγγυοδοσία ύψους 5.000 ευρώ. Στον τρίτο, που απολογήθηκε προχθές, επιβλήθηκε ο περιοριστικός ορός να δίνει το "παρών" στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Οι εν λόγω κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ανήκουν στα άτομα που ο βασικός πυρήνας φέρεται να επέλεγε κατά περίπτωση για συμμετοχή σε κλοπές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News