default-image

Τσακαλώτος: "Δημιουργείται ΔΟΥ κρυμμένου πλούτου"

Οικονομία
Τσακαλώτος: "Δημιουργείται ΔΟΥ κρυμμένου πλούτου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και δημιουργία ΔΟΥ κρυμμένου πλούτου προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Με τα μέτρα αυτά, όπως εξηγεί ο κ. Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής", θα επιτευχθούν οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 1-1,5 %. «Η μέχρι πρότινος πρακτική ήταν αυτά τα πλεονάσματα να επιτυγχάνονται με υπέρμετρες θυσίες των ασθενέστερων. Τα πλεονάσματα θα έρθουν από αυτούς που μπορούν με βάση την οικονομική τους δυνατότητα και οι οποίοι απέφυγαν τόσα χρόνια να συμβάλουν όσο θα έπρεπε. Θα είναι μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, του κρυμμένου πλούτου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο αν. υπουργός τονίζει πως ένα πρώτο βήμα θα είναι η βελτίωση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ ή η ρύθμιση με τις άδειες των καναλιών.

Παράλληλα υπογραμμίζει πως «η μεγάλη διαπραγμάτευση του Ιουνίου για το χρέος θα είναι η πιο κρίσιμη», και πως «είναι κομβικής σημασίας η ικανοποιητική διευθέτηση του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο και να απαλλαγεί η χώρα από υπέρογκες δαπάνες εξυπηρέτησής του, ειδικά σε περιόδους ύφεσης σαν την τωρινή».

Ο κ. Τσακαλώτος διαβεβαιώνει ότι δε θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις συντάξεις, ενώ σημειώνει ότι «θα μπορούσαμε να εξετάσουμε αλλαγές σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης για τις οποίες συμφωνούμε και εμείς αλλά ως εκεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News